Beweegmakelaar

Fit zijn en fit blijven is voor iedereen belangrijk. Voor jongeren, maar vooral ook voor volwassenen en senioren. Het is voor deze doelgroep niet zo vanzelfsprekend om weer aan een sport- of beweegactiviteit te beginnen. Waar? Wanneer? Met wie? En is het nog wel verantwoord? Daarom heeft Sportservice Doetinchem de beweegmakelaar aangesteld.

Voor wie is de beweegmakelaar?

Of u nu 30 of 80 jaar bent, een chronische ziekte hebt of revalideert, de beweegmakelaar is er voor iedereen die gezonder wil gaan leven op eigen initiatief of op advies van de huisarts, fysiotherapeut, praktijkondersteuner of buurtcoach. Ook als u meer informatie wilt over het beweegaanbod binnen de gemeente is de beweegmakelaar er voor u om hier meer over te vertellen.

Wat doet de beweegmakelaar?

De beweegmakelaar plant een gesprek met u in waarin u een persoonlijk advies krijgt. De beweegmakelaar geeft u tips over wat u kunt aanpassen aan uw leefstijl om meer actief te worden. Het gaat dan niet alleen over sport, maar ook zeker over bewegen. Er wordt rekening gehouden met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Het doel is om samen te bepalen op welke manier u zelf een actievere leefstijl kunt krijgen zodat u zich fitter gaat voelen. In het gesprek krijgt u een advies over wat u zelf kunt aanpassen aan uw leefstijl, de beweegmakelaar gaat niet samen met u sporten.

Na het adviesgesprek neemt de beweegmakelaar telefonisch contact met u op. U hebt dan de gelegenheid om vragen te stellen, te bespreken hoe het na het adviesgesprek gegaan is en om te bekijken wat er verder nog nodig is.

Kosten

Een afspraak met de beweegmakelaar is kosteloos voor inwoners van de gemeente Doetinchem.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken door contact op te nemen met de beweegmakelaar via e-mail of telefoon.

E: beweegmakelaar@sportservicedoetinchem.nl
T: 06-24 89 91 52 of 0314-353 812
 

Animatievideo over de beweegmakelaar

Via onderstaande link vindt u een animatievideo waarin wordt uitgelegd wat de beweegmakelaar voor u kan betekenen. Een eerste stap zetten naar meer bewegen is soms moeilijk, maar iedereen kan bewegen.

Sportservice Doetinchem | De beweegmakelaar


De beweegmakelaar in het Slingeland Ziekenhuis

Sportservice Doetinchem voert samen met het Slingeland Ziekenhuis, Xtra-S (centrum voor begeleiding en beweging) en vier sportverenigingen (Atletiekvereniging ARGO, Omnizwemvereniging NDD, Voetbalvereniging DZC ’68 en Pétanque Club Doetinchem) een tweejarig project uit, genaamd Beweegmakelaar Doetinchem. Het doel van Beweegmakelaar Doetinchem is om chronisch zieken structureel in beweging te brengen. Via medisch specialisten van het Slingeland Ziekenhuis wordt de doelgroep actief doorverwezen naar de beweegmakelaar van Sportservice Doetinchem die vervolgens de doelgroep individueel begeleidt naar het nieuw te ontwikkelen aanbod bij de verschillende sportverenigingen. Indien nodig wordt de doelgroep een 6 maanden Xtra Fitprogramma aangeboden voorafgaande aan het verenigingsaanbod. De beweegmakelaar is gedurende deze periode gehuisvest in het Slingeland Ziekenhuis.

Heeft u hier als specialist vragen over? Neem dan contact op met  buurtsportcoach en tevens beweegmakelaar Martine Steijvers via onderstaande contactgegevens.