Beweegmakelaar

Regelmatig en voldoende bewegen is gezond. Het verkleint bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en depressie. Door beweging zult u zich fitter en vitaler gaan voelen en het vergroot uw zelfredzaamheid.

Komt u ook in beweging? Als u een duwtje in de goede richting nodig heeft, dan kan de beweegmakelaar u daarbij helpen.

Waarom een beweegmakelaar?

Fit zijn en fit blijven is voor iedereen belangrijk. Voor jongeren, maar vooral ook voor volwassenen en senioren. Het is voor deze doelgroep niet zo vanzelfsprekend om weer aan sport te beginnen. Waar? Wanneer? Met wie? En is het nog wel verantwoord? Daarom heeft Sportservice Doetinchem de beweegmakelaar aangesteld. Hieronder stellen ze zichzelf kort voor:

Martine Steijvers is afgestudeerd bewegingsdeskundige en heeft een master gevolgd in de bewegingswetenschappen. Ze heeft veel ervaring met het adviseren, motiveren en begeleiden van doelgroepen met verschillende ziektebeelden.

Rochelle Mulder heeft sport, gezondheid en management gestudeerd en heeft veel kennis van specifieke doelgroepen. Ook zij heeft uitgebreide kennis van het sportlandschap binnen de gemeente Doetinchem.

Voor wie is de beweegmakelaar?

Of u nu 30 of 80 jaar bent, een chronische ziekte hebt of revalideert, de beweegmakelaar is er voor iedereen die gezonder wil gaan leven op eigen initiatief of op advies van de huisarts, fysiotherapeut, praktijkondersteuner of buurtcoach.

Wat doet de beweegmakelaar?

Op een locatie in uw buurt, vaak een wijkcentrum, maakt de beweegmakelaar met u een afspraak. U krijgt een persoonlijk adviesgesprek. De beweegmakelaar geeft u tips over wat u kunt aanpassen aan uw leefstijl om meer actief te worden. Het gaat dan niet alleen over sport maar ook zeker over bewegen.

In het gesprek is uw eigen inbreng en motivatie erg belangrijk. Er wordt rekening gehouden met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Het doel is om samen te bepalen op welke manier u zelf een actievere leefstijl kunt krijgen zodat u zich fitter gaat voelen. We kijken vooral naar wat u wel kunt, niet naar wat niet (meer) kan. In het gesprek krijgt u een advies over wat u zelf kunt aanpassen aan uw leefstijl, de beweegmakelaar gaat niet samen met u sporten.

Na het adviesgesprek neemt de beweegmakelaar telefonisch contact met u op. U hebt dan de gelegenheid om vragen te stellen, te bespreken hoe het na het adviesgesprek gegaan is en om te bekijken wat er verder nog nodig is.

Kosten

Een afspraak met de beweegmakelaar is kosteloos voor inwoners van de gemeente Doetinchem.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken door contact op te nemen met Martine Steijvers via e-mail of telefoon.

E: m.steijvers@sportservicedoetinchem.nl
T: 06 24 89 91 52 of 0314 -353 959

De maand mei is Beweegmakelaarmaand!

Tijdens deze maand wordt er meer aandacht besteed aan wat de beweegmakelaar is en worden er bijvoorbeeld inloopspreekuren gehouden bij verschillende wijkcentra.

In onderstaande illustratie vindt u de locaties met bijbehorende data en tijden waar de inloopspreekuren tijdens de Beweegmakelaarmaand gehouden worden. U kunt zonder afspraak binnen lopen voor een adviesgesprek.

Kunt u op deze data niet? Dan is er ook nog de mogelijkheid om op woensdag 24 mei tussen 13.00-16.00 uur een adviesgesprek met de beweegmakelaar in te plannen in de belevingswoning in Schöneveld (Ruyslaan 18). Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar m.steijvers@sportservicedoetinchem.nl of bellen naar 06 24 89 91 52. Met de aangemelde deelnemers wordt er een tijdstip voor het gesprek ingepland.

Verder zijn we op dinsdag 9 mei te vinden in het Slingeland Ziekenhuis tijdens De Dag van de Beroerte. Hier geven we voorlichting over de beweegmakelaar en kunnen we een kort adviesgesprekje met u voeren. Het is ook mogelijk om dan een afspraak te maken voor op een nader te bepalen moment.

Kunt u op alle genoemde data niet dan kunt u contact opnemen met beweegmakelaar Martine Steijvers via bovenstaande contactgegevens. Zij plant dan op een nader te bepalen moment een individueel gesprek in.