Nationale Sportweek

Nationale Sportweek 2019

De Nationale Sportweek komt er weer aan. Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september gaat er extra aandacht uit naar sport en bewegen. Waarom? Omdat sport en bewegen goed voor je is, maar vooral ook erg leuk!

Gedurende deze week worden er diverse activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Hierbij krijgen de sportverenigingen een speciale rol. De sportclub is de plek om te bewegen, mensen te ontmoeten en plezier te maken. Iedereen kan deze week kennismaken met de diverse sportverenigingen.

Maak kennis met de sport in Doetinchem op de Sportmarkt!
Ongeveer 35 sportaanbieders uit de gemeente Doetinchem verzamelen zich op zondag 22 september op het Marktplein, waar zij hun aanbod tonen en waar jong en oud kan kennismaken met het diverse sportaanbod. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen bezoekers kennismaken met maar liefst 35 sporten en verenigingen, variƫrend van turnen tot bridge, (aangepast) hockey tot atletiek. Kom vrijblijvend langs en doe mee! Tijdens de sportmarkt worden er diverse optredens gegeven op het podium, welke ook op het Marktplein wordt opgebouwd.

10@10 challenge
Gezamenlijk 10 minuten bewegen om 10.00 uur, dat is waar de 10@10 challenge voor staat. Naast een hele dag stil zitten is het goed om even in beweging te komen, wat bijdraagt aan prestaties in de klas, op het werk of aan je algemene fysieke gesteldheid. Gedurende de hele Nationale Sportweek wordt de 10@10 challenge actief ingezet binnen het onderwijs, de zorg, maar ook via de social media kanalen van Sportservice Doetinchem.

Dag van de beweegmakelaar
Tijdens de Dag van de beweegmakelaar krijgen mensen de mogelijkheid om vrijblijvend een gesprek te voeren met de beweegmakelaar van Sportservice Doetinchem. De beweegmakelaar helpt mensen bij het vinden van een beweegactiviteit die past bij zijn/haar wensen en mogelijkheden. Tijdens de Nationale Sportweek is de beweegmakelaar te vinden op de markt op het Marktplein op dinsdag 24 september van 9.00 tot 13.00 uur. Tevens is de beweegmakelaar actief tijdens de Seniorenspelen. Deze worden op dinsdag 24 en woensdag 25 september georganiseerd door vv Doetinchem op Sportpark de Bezelhorst.

Wandel Festival Doetinchem
Na een succesvolle eerste editie zal dit jaar voor het tweede jaar het Wandel Festival Doetinchem worden georganiseerd bij ARGO Atletiek. Het Wandel Festival Doetinchem vindt plaats op zondag 29 september. Wandel 3, 6 of 12 kilometer door de mooie omgeving van Doetinchem. Het evenement is er voor de getrainde wandelaar, maar ook juist voor de onervaren wandelaar in alle leeftijden. Het evenement start om 10.00 uur bij ARGO Atletiek.

Meer informatie?

Er worden tijdens de Nationale Sportweek nog meer activiteiten georganiseerd. Meer informatie over de activiteiten, de inschrijfprocedures en het aanbod van de diverse verenigingen is te vinden op www.doetinchemsport.nl.