120 kinderen actief op het Doetinchemse Handbaltoernooi!

Op woensdagmiddag 6 november was sporthal de Bongerd het strijdtoneel van het meisjeshandbaltoernooi voor de basisscholen. In totaal waren er bijna 120 leerlingen van de groepen 7 en 8 van scholen uit het basisonderwijs te gast...

Op woensdagmiddag 6 november heeft het meisjestoernooi plaatsgevonden. 11 teams van 10 basisscholen uit de gemeente Doetinchem hebben meegedaan aan het toernooi en streden om de felbegeerde titel ‘handbalkampioen van Doetinchem’ en een plaats in de Gelderse kampioenschappen.

Om 13:00 klonk het beginsignaal in sporthal de Bongerd. De wedstrijden werden op twee velden (aangepaste afmetingen) gespeeld en de finalepoule werd op een handbalveld op ware grootte gespeeld. Het toernooi was een groot succes en alle kinderen hebben zich goed vermaakt en sportief gespeeld. Ook de fans bleven niet uit, van verschillende scholen was aanhang meegekomen om hun team aan te moedigen.

Na de spannende poulewedstrijden stond de finalepoule op het programma. OBS de Huet, Ijzevoorde en OBS Hogenkamp bevonden zich in deze poule. De eerste wedstrijd werd gespeeld tussen Ijzevoorde en OBS Hogenkamp, het werd 0 – 5. De tweede wedstrijd vond plaats tussen OBS Hogenkamp en OBS de Huet, waar het 4 – 1 werd. De laatste wedstrijd werd gespeeld tussen OBS de Huet en Ijzevoorde, waar het 8 – 5 werd. OBS Hogenkamp heeft de titel bemachtigd, OBS de Huet is tweede geworden en basisschool Ijzevoorde gaat met de derde plaats naar huis.

Op woensdagmiddag 13 november vindt het handbaltoernooi voor de jongens plaats. 10 teams doen mee om hun school te vertegenwoordigen. Dit beloofd een groot spektakel te worden met hopelijk mooie partijen handbal!

Voor meer informatie kijk op onze website: www.sportservicedoetinchem.nl, of kom op woensdagmiddag 13 november de jongens aanmoedigen en kijken hoe ze strijden om handbalkampioen van Doetinchem te worden!