150 enthousiaste kinderen actief op het Doetinchemse Schoolvolleybaltoernooi

Op woensdagmiddag 16 januari vond het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi plaats voor basisscholen uit de gemeente Doetinchem. Jongens en meisjes van verschillende basisscholen streden om de felbegeerde 1e plaats.

Het basisschooltoernooi was een groot succes. Maar liefst 26 teams van 10 verschillende basisscholen uit de gemeente Doetinchem streden woensdagmiddag om de felbegeerde 1e plaats. Dit toernooi wordt jaarlijks door volleybalvereniging  Langhenkel Orion georganiseerd, dit jaar  voor het eerst in samenwerking met Sportservice Doetinchem. Eerstejaars studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het Graafschap College werden ingezet om alle wedstrijden te fluiten.

Dit  jaar werd er voor het eerst volgens de regels van het startniveau van het minivolleybal gespeeld, d.w.z. volgens de normale spelregels alleen mag de tweede bal (de set-up) gevangen en gegooid worden. Alle scholen ontvingen vooraf kant en klare lessen, zodat er in de gymlessen goed geoefend kon worden. Door de nieuwe spelregels ontstond  er dit jaar meer en leuk samenspel, zelfs voor de kinderen die nog niet zo bekend zijn met de volleybaltechnieken. De kinderen gingen enthousiast op in het spel en naarmate het toernooi vorderde, werd het spelniveau ook steeds hoger. De finalewedstrijd werd uiteindelijk gespeeld door basisschool Het Timpaan uit Wehl en  basisschool o.b.s. Mozaïek. De spelers van deze twee teams waren bijna allemaal ervaren volleyballers. Maar er kan er maar één de winnaar zijn en dat werd Het Timpaan uit Wehl . Deze spelers mochten de grootste beker in ontvangst nemen. Op de 2e plaats is geëindigd De Mozaiek, op de 3e plaats De Kleine Prins en op de 4e plaats Het Venneslag.

De bekers werden verdeeld, kampioensfoto’s werden gemaakt en zo kwam de lange, sportieve middag  ten einde met een hoop lachende gezichten.

 Afbeelding winnaar volleybaltoernooi