22 teams bij schoolsporttoernooi handbal

Op woensdag 12 november namen 22 teams van 10 basisscholen deel aan het schoolsporttoernooi handbal. Aan het toernooi in de arena van de TOPhal deden ruim 220 kinderen mee. Bij de jongens ging basisschool De Mate er met de eerste prijs vandoor. Bij de meisjes bleek het team van basisschool Hogenkamp het sterkst.

Het handbaltoernooi vond plaats in de tophal. Buurtsportcoach Suzanne ter Horst: ‘Super ervaring natuurlijk voor alle deelnemende kinderen om in deze mooie sportarena een schooltoernooi af te werken.’ Ook de jeugd en aanwezige ouders waardeerden de locatie enorm. Ter Horst: ‘De samenwerking met de TOPhal was echt uitstekend en van een enorme meerwaarde. Maar ook de medewerking van de gemeente was uitstekend!’

Het toernooi begon om 14.30 uur en was afgelopen om tot 17.30 uur. ‘Voorheen konden we voor een toernooi als dit de hele woensdagmiddag gebruiken. Door de invoering van de continuroosters hebben we de tijden van de schoolsporttoernooien en de wedstrijdformats wat moeten aanpassen,’ vertelt Suzanne ter Horst die ook de organisatie van de andere schoolsporttoernooien in Doetinchem voor haar rekening neemt.

Dit handbaltoernooi was georganiseerd met medewerking van HV De Gazellen en sloot goed aan op een eerder project Trainer voor de Klas. In dat project verzorgen Bram de Rijcke, trainer  van De Gazellen, gymlessen op basisscholen in de gemeente Doetinchem.

De uitslag van het toernooi:

Jongens:

  1. de Mate
  2. OBS Hogenkamp
  3. vrije school de Kleine Prins
  4. Het Timpaan

Meisjes:

  1. OBS Hogenkamp
  2. OBS Hagen
  3. Het Timpaan
  4. OBS de Huet