Aankondiging Doetinchemse Sportverkiezing

Maandagavond 29 januari 2018 vindt voor de eerste keer de Doetinchemse Sportverkiezing plaats.

In schouwburg Amphion wordt die dag vanaf 20.00 uur een sportieve avond georganiseerd waar sporters, vrijwilligers, sportverenigingen en onderwijsinstellingen de Doetinchemse sportprijs in ontvangst kunnen nemen. Kandidaten kunnen vanaf nu via www.doetinchemsport.nl worden voorgedragen.

Om de vele prestaties die geleverd zijn door sporters uit de gemeente Doetinchem of sporters onder de verdiende aandacht te brengen hebben de Sportraad, Sportservice Doetinchem en de gemeente Doetinchem het initiatief genomen om de Doetinchemse Sportverkiezing te organiseren, Dit evenement is de opvolger van de huldiging van de Doetinchemse Sportkampioenen die de afgelopen jaren in de zomer georganiseerd werden.

Acht categorieën
Sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd kunnen voorgedragen worden in de volgende acht categorieën.

  1. sportman van het jaar 2017;
  2. sportvrouw van het jaar 2017;
  3. sporttalent van het jaar 2017;
  4. sportploeg van het jaar 2017;
  5. sporter met een beperking van het jaar 2017;
  6. sportvrijwilliger van het jaar 2017;
  7. beste sportstimuleringsinitiatief van het jaar 2017;
  8. beste schoolinitiatief van het jaar 2017.

De sportprestatie dient geleverd te zijn tussen 1 december 2016 en 30 november 2017. Per categorie zijn er voorwaarden gesteld. Deze zijn terug te vinden op www.doetinchemsport.nl.

Voordragen kandidaten
Zowel sportverenigingen als inwoners uit de gemeente Doetinchem kunnen kandidaten voordragen. Kandidaten kunnen tot 3 december 2017 voorgedragen worden door op de website www.doetinchemsport.nl het formulier ‘Voordragen kandidaten Doetinchemse Sportverkiezing’ in te vullen. Na 3 december worden aanmeldingen niet meer in behandeling genomen. Vervolgens nomineert een vakjury uit alle inzendingen per categorie drie kandidaten. Deze drie kandidaten gaan op 29 januari 2018 strijden om de titel.

Stemmen
Het stemmen op de drie kandidaten per categorie kan alleen door sportverenigingen uit de gemeente Doetinchem. Daarnaast mogen scholen uit de gemeente Doetinchem een stem uitbrengen op het schoolinitiatief. De vakjury brengt ook een stem uit. Verenigingen worden halverwege december hierover geïnformeerd.  Meer informatie over de Doetinchemse Sportverkiezing is te vinden op www.doetinchemsport.nl.