Aftrap Buurtsportcoaches in Doetinchem groot succes!

Met de feestelijke aftrap op donderdag 28 november zijn de Buurtsportcoaches officieel geïnstalleerd in de gemeente Doetinchem. De coaches zetten zich de komende jaren actief in om inwoners van Doetinchem, Gaanderen en Wehl te stimuleren in een actieve en gezonde leefstijl.

De coaches doen dit onder de noemer ‘Doetinchem in Vorm’. Rogier Meijer, voetballer van De Graafschap, is door de gemeente Doetinchem en Sportservice Doetinchem benoemd tot ambassadeur en verrichte de officiële aftrap van het werk van de Buurtsportcoaches.

Feestelijke en sportieve aftrap

De middag stond uiteraard in het teken van sport. Onder aanvoering en begeleiding van de Buurtsportcoaches gaven zo’n 120 kinderen het goede voorbeeld door een uur actief te sporten in sportzaal Rozengaarde. Het plezier spatte er bij de kinderen van af. De in grote getale aanwezige toeschouwers genoten zichtbaar van de ambiance. De kinderen konden kiezen uit een judoclinic van Budo Instituut Kiryoku, een voetbalclinic onder leiding van De Graafschapspeler Rogier Meijer of een clinic airjumping van gymnastiekvereniging Ypsilon.

Rogier Meijer ambassadeur ‘Doetinchem in Vorm’

Het sportprogramma werd kort onderbroken door Jan Smit, voorzitter van Sportservice Doetinchem. Hij heette kinderen, partners en belangstellenden welkom en gaf vervolgens het woord aan wethouder Drenth van de gemeente Doetinchem. Wethouder Drenth verraste de aanwezigen met de benoeming van Rogier Meijer, voetballer van De Graafschap en lokale sportheld, tot ambassadeur van het programma ‘Doetinchem in Vorm’. Met Rogier als steun in de rug werd het team op een ludieke wijze aan het publiek gepresenteerd. Dansschool ACC Anique sloot de presentatie van de Buurtcoaches feestelijk af met een dansdemonstratie op het wel heel toepasselijke nummer ‘Klaar voor de start’ van Kinderen voor Kinderen. Na deze onderbreking hervatten de kinderen hun sportactiviteiten in de zaal.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomsten

Partners en belangstellenden werden in de lounge van Orion uitgenodigd voor een presentatie over het programma ‘Doetinchem in Vorm’. Na de presentatie van Madelon Nolsen, manager van Sportservice Doetinchem, is de samenwerking tussen de gemeente, Sportservice Doetinchem en alle andere partners bekrachtigd met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomsten. Partners zijn: het Graafschap College, DZC ’68, De Onderwijsspecialisten, Mariëndael, Zozijn en RMC Groot Klimmendaal, Sport United, Gruitpoort/SJOG, IJsselkring, Kruiswerk Achterhoeken Sensire.

De samenwerking tussen genoemde partijen, waaronder de inzet van de Buurtsportcoaches,  levert een directe impuls op voor het sport, bewegen en gezondheid in de gemeente Doetinchem.