Basisschool Hagen start met water woensdag

OBS Hagen start in het kader van een gezond schoolbeleid met de waterwoensdag. Op deze dag drinken leerlingen water op school en nemen ze geen pakjes drinken mee.

De water woensdag past binnen een gezond beleid en bij een gezonde leefstijl. Pakjes drinken bevatten veel suiker, meer dan soms bekend is bij ouders.  

Themaweek Lekker in je vel

Wethouder Langeveld heeft het startsein voor de themaweek Lekker in je vel gegeven. Onder leiding van ACC Anique zijn alle kinderen in beweging gekomen met een gezamenlijke warming up. In de themaweek zijn speciale activiteiten georganiseerd zoals sportclinics in samenwerking met sportverenigingen en Sportservice Doetinchem. Voor alle leerlingen was er een bidon gefaciliteerd door JOGG Doetinchem en zijn er leuke leerzame activiteiten door de groepsleerkrachten.

Gezond beleid

OBS Hagen voert gefaseerd een gezond beleid in. Afgelopen jaar is gestart met de gezonde pauzehap (groente en/of fruit) om 10 uur voor groep 1 t/m 4. Vanaf volgend schooljaar zal ook groep 5 de gezonde pauzehap eten en komt de woensdag waterdag daarbij. De gezondheid van de leerlingen heeft OBS Hagen hoog in het vaandel staan. Leren doe je immers met je lijf en een gezond lijf zorgt voor betere resultaten en meer plezier. Een gezond schoolbeleid sluit aan bij de JOGG-aanpak. Met deze aanpak worden binnen de gemeente lokale initiatieven en partijen verbonden die zich inzetten voor een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren. Niet eenmalig, maar als blijvend onderdeel van een langdurige aanpak.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

De gemeente Doetinchem zet zich in om het percentage overgewicht onder kinderen en jongeren terug te dringen. Om dat te realiseren heeft de gemeente zich aangesloten bij de stichting Jongeren Op Gezond Gewicht en voert de JOGG-aanpak uit. De JOGG-aanpak wordt wijk na wijk geïmplementeerd onder regie van de JOGG regisseur die in dienst is bij Sportservice Doetinchem. Onder de paraplu van de gemeente werken alle partijen in de wijk samen aan meer aandacht voor voeding, sport en beweging. Daarnaast helpt Jongeren Op Gezond Gewicht met het creëren van een gezonde omgeving op plekken waar kinderen en jongeren veel komen, zoals school, sport en werk. De afgelopen twee jaar is de JOGG-beweging in de gemeente gegroeid en sluiten steeds meer partijen zich aan om een gezonde leefstijl te stimuleren bij kinderen. Bij veel activiteiten is water, groente en fruit de norm geworden, ouders worden zich steeds meer bewust van wat gezonde voeding is.