Beweegtips voor ouderen

Sportservice Doetinchem geeft de ouderen in Doetinchem beweegtips om gezond, vitaal en in beweging te blijven tijdens deze coronacrisis. Sportservice Doetinchem heeft als doel zoveel mogelijk 55-plussers de mogelijkheid te geven om op laagdrempelige wijze te gaan of blijven bewegen. Zo is er onlangs naar alle deelnemers van de MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) groepen een mail gestuurd met beweegtips, zodat ze gezond en vitaal blijven de aankomende weken.

Het coronavirus houdt ons in de greep en treft ons allemaal. Dat betekent voor Sportservice Doetinchem dat de lessen van MBvO tot en met 6 april afgelast zijn. Daarna hopen wij al onze deelnemers weer te begroeten. Het belang van elke dag 150 minuten inspanning per dag en 2x per week spierversterkende oefeningen blijft bestaan, we willen allemaal gezond en fit blijven. Graag voorzien wij u ook van deze beweegtips om gezond, vitaal en in beweging te blijven.

In de beweegposter vindt u tips om het bewegen eenvoudig en dichtbij huis te houden. Van traplopen, stofzuigen en van zitten en opstaan. Zo kunt u alleen of met uw partner gaan wandelen in de natuur, doe dit niet in groepsverband. Daarnaast is tuinieren ook een vorm van bewegen waarbij u niet in contact komt met groepen maar wel buiten in beweging bent. Ook kunt u gaan fietsen, dit kunt alleen gaan doen of met uw partner. Dit is goed voor uw longen en de kans om besmet te raken is nihil tot nul.

Klik hier voor de beweegtips van de beweegposter.