Bewegingschallenge Oude IJssel

Doetinchem / Ulft – Van 22 t/m 25 juni organiseert Sportservice Doetinchem samen met een viertal Achterhoekse huisartsenpraktijken een aangepaste versie van de Diabetes Challenge van de Bas van de Goor-foundation. In overleg en samenwerking met de stichting van de oud-topvolleyballer wordt deze Bewegingschallenge ook aangeboden aan andere chronisch zieken. Ongeveer 30 patiënten gaan 4 opeenvolgende dagen minimaal 5 en maximaal 10 kilometer wandelen.

Diabeteschallenge & Bewegingschallenge

De Diabetes Challenge is een vierdaagse wandeltocht die oorspronkelijk is ontwikkeld door de Bas van de Goor-foundation om mensen met diabetes te informeren over de positieve effecten van sport en bewegen op een leven met diabetes, en ze te inspireren tot een sportief leven met diabetes. Hier gaat een even helder als simpel te formuleren gedachte achter schuil: meer bewegen maakt gezonder. Omdat niet alleen de gezondheid van diabetici baat heeft bij meer bewegen, hebben vier Achterhoekse huisartsenpraktijken en Sportservice Doetinchem besloten om de challenge in de Achterhoek breder in te zetten en het een bewegingschallenge te noemen. Niet alleen mensen met diabetes maar ook met (een  hoog risico op) hart- en vaatziekten en longziekten wandelen mee.

Huisartsenpraktijken en Sportservice Doetinchem

Vanuit de diverse huisartsenpraktijken is de expertise van Sportservice Doetinchem aangetrokken. Gevolg is dat een groep van ongeveer 30 deelnemers van 22 t/m 25 juni de uitdaging aangaan om vier dagen achter elkaar tenminste 5 kilometer te wandelen. De patiënten hebben onder leiding van een praktijkondersteuner of onder leiding van een buurtsportcoach van Sportservice Doetinchem wekelijks getraind om de 4daagse te kunnen lopen.

Feestelijke finish!

Donderdag 25 juni is de feestelijke slotdag van de challenge, alle deelnemers en begeleiders wandelen gezamenlijk 5 kilometer. De deelnemers worden moreel ondersteund en aangemoedigd door Herman Vermeer. Als u de deelnemers wilt aanmoedigen, bent u van harte welkom!

  • Donderdag 25 juni: start 18.30 uur – 5km, finish geschat tussen 19.30 en 20.00 uur. Hof van Thebe, Amphionstraat 67 Doetinchem.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie:

  • Moniek Bazuin, sportcoach senioren en beweegmakelaar: 06 – 18 96 20 69