Buitenspeeldag 2015

Op woensdag 10 juni vindt opnieuw de nationale Buitenspeeldag plaats. In de gemeente Doetinchem worden in 7 wijken straten afgesloten om sport- en spelactiviteiten te organiseren. Rennen over de stormbaan, fruithappen, verschillende sport en spel activiteiten uitproberen?  Tijdens de Buitenspeeldag is het allemaal mogelijk!

Buitenspelen must voor ieder kind!

Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verwaarloosd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan.

Buitenspeeldagen gemeente Doetinchem

Op woensdag 10 juni worden er in de wijken Noord, Overstegen, Oosseld, Schöneveld en de Huet, en in de dorpen Gaanderen en Wehl de Buitenspeeldag georganiseerd. Sommige Buitenspeeldagen worden georganiseerd door buurtbewoners ondersteund door de buurtcoaches, andere Buitenspeeldagen worden georganiseerd door Sportservice Doetinchem in samenwerking met vrijwilligers en stagiaires van SCW (sociaal cultureel werk) en Sport en Bewegen van het Graafschap College. Als gezamenlijk doel willen de iniatiefnemers dat zoveel mogelijk kinderen gaan buitenspelen!

Buitenspeeldag Overstegen in samenwerking met Speel-o-theek De Wissel

Dit jaar wordt de Buitenspeeldag in Overstegen georganiseerd in samenwerking met Speel-o-theek de Wissel. Zij vieren dit jaar hun 40 jarig bestaan en willen samen met de kinderen in de wijk er een groot feest van maken! Meer informatie over speel-o-theek de Wissel vindt u op www.speelotheekdoetinchem.nl.

Tijden en locaties

De Buitenspeeldagen vinden verspreid plaats in de gemeente Doetinchem. Hieronder vind je een schema waar en hoe laat de desbetreffende Buitenspeeldagen plaatsvinden in jouw wijk!

Wijk

Locatie

Tijd

Gaanderen

Parkeerplaats achter de Pol

13.00 - 16.00 uur

Wehl

Norman Bevealstraat

13.00 – 16.00 uur

De Huet

Kieftskamp

13.00 – 16.00 uur

Noord

Van Zadelhoffplein

13.00 – 16.00 uur

Overstegen

Houtsmastraat/Eduard Schilderinkstraat (veld bij de Beweegtuin)

13.30 – 16.30 uur

Schöneveld

Van Hogendorplaan

13.00 – 16.00 uur

Oosseld

Meester Lovinklaan

12.15 – 16.00 uur