De Beweegmakelaar

De beweegmakelaar helpt bij het vinden van een beweegactiviteit die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van ieder individu. Of u nu 30 of 80 jaar bent, een chronische ziekte hebt of revalideert, de beweegmakelaar is er voor iedereen die gezonder wil gaan leven op eigen initiatief of op advies van de huisarts of therapeut.

Beweegmakelaar

Het is gezond om regelmatig en voldoende te bewegen. Door beweging gaan mensen zich sneller fit voelen en blijven ze langer zelfredzaam. De beweegmakelaar kan helpen een duwtje in de goede richting te geven. Iedereen is gebaat bij een actieve leefstijl en voor iedereen is een geschikte beweegactiviteit te vinden. Veel mensen willen wel gaan bewegen, maar weten niet waar ze terecht kunnen.

In een persoonlijk adviesgesprek bekijkt de beweegmakelaar samen met de cliënt wat er kan worden aangepast in zijn of haar leefstijl om actiever te worden. Dit geldt niet alleen op het gebied van sport, maar ook bewegen. Het doel  is om samen te bepalen op welke manier een gezondere leefstijl bereikt kan worden en in welke vorm de beweegmakelaar hierin kan begeleiden. Aan het beweegmakelaarstraject zitten geen kosten verbonden voor inwoners van de gemeente Doetinchem.

Mei was uitgeroepen tot de beweegmakelaarmaand. Mei was natuurlijk het begin van het zomerseizoen, wat vaak een moment is dat ook veel senioren weer meer buiten komen en actiever zijn. In mei hebben er meerdere inloopspreekuren plaats gevonden in wijkcentra, de beleveniswoning in de wijk Schöneveld en in het ziekenhuis.

Mocht u meer informatie willen over de beweegmakelaar of wilt u graag een aantal flyers en/of posters ontvangen om in de wachtruimte te leggen of te verspreiden, dan kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Martine Steijvers op 06-24 89 91 52 of stuur een e-mail naar m.steijvers@sportservicedoetinchem.nl. Ook kunt u een kijkje nemen op onze website: www.sportservicedoetinchem.nl.