De Doetinchemse Diabetes Challenge

De Doetinchemse Diabetes Challenge is een gezamenlijk initiatief van Sportservice Doetinchem en de Bas van de Goor Foundation om mensen met diabetes te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid.

Bewegen heeft een positieve invloed op diabetes en kan de glucosewaarden meer stabiliseren. Bewegen is voor iedereen gezond, daarom zijn zowel mensen met als zonder diabetes van harte welkom om mee te doen met dit gratis wandelprogramma. Ook het sociale aspect is hierbij belangrijk. Het wandelen brengt mensen met elkaar in contact en zorgt voor cohesie.
 
Op woensdag 3 mei zijn de door Sportservice Doetinchem georganiseerde wekelijkse wandelingen gestart. Elke woensdag om 19.00 uur wordt er gewandeld. Voor meer informatie over de wisselende startlocaties kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Rob Wentink via de contactgegevens onderaan dit bericht. Met ruim 40 aanmeldingen is het nu al een succes en geïnteresseerden kunnen zich nog steeds inschrijven. Er wordt gezamenlijk gewandeld om uiteindelijk in de week van 25 t/m 30 september vier dagen achter elkaar de 5 of 10 km te lopen. Voor wie het leuk vindt kan op de laatste dag meedoen aan de nationale afsluiting van de Diabetes Challenge. Op deze ‘Challenge dag’ komen alle deelnemers uit heel Nederland samen op Nationaal Sportcentrum Papendal (Arnhem) voor de laatste 5 of 10 km. Een heus spektakel met een feestelijke afsluiting.
 
Een groot gedeelte van de deelnemers van afgelopen jaar hebben in de winterstop zelfstandig door gewandeld. Eén van de deelnemers heeft de groep in de winterperiode begeleid. Een prachtig resultaat. Er zijn zelfs een viertal ambassadeurs opgestaan die zich willen inzetten voor de Doetinchemse Diabetes Challenge. Zo ondersteunen ze bij het verspreiden van het promotiemateriaal, zijn er een aantal interviews afgenomen voor de lokale kranten, is er een heuse facebookpagina opgestart door één van de ambassadeurs en ondersteunen ze bij de wandelavonden.
 

Direct inschrijven? Dat kan!

Wilt u zich meteen inschrijven voor de Diabetes Challenge? Ga dan naar direct door naar het aanmeldformulier en schrijf u direct in. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met buurtsportcoach Rob Wentink.
 
T: 06 28 24 61 58
E: r.wentink@sportservicedoetinchem.nl