De Nationale Sportweek 2013

De Nationale Sport Week is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland de breedtesport in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. 

De Nationale Sport Week vindt doorgaans de laatste week van de maand april plaats. De hele week zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. 

10 jaar Nationale Sport Week

De eerste Nationale Sport Week werd in 2004 georganiseerd. Nu is dit sportieve evenement uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Nederland met ieder jaar weer een recordaantal deelnemers, deelnemende gemeenten en sportaanbieders. 2013 Is dus een bijzonder jaar; dan vindt de 10e Nationale Sport Week plaats!

Doel

De Nationale Sport Week wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Nog steeds sporten veel mensen niet. De organisatie van de Nationale Sport Week is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.

Olympisch Plan 2028

Een van de belangrijke ambities van het Olympisch Plan 2028 is om in 2016, wanneer Nederland zich kandidaat kan stellen voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2028, driekwart van de Nederlanders regelmatig te laten bewegen. We willen van Nederland een land maken met fitte werknemers, vitale ouderen en minder mensen (en vooral kinderen) met overgewicht. De Nationale Sport Week is een van de initiatieven van NOC*NSF die bijdraagt aan de realisatie van deze ambitie.

Host city opening en sluiting Nationale Sport Week

De Nationale Sport Week wordt jaarlijks groots afgetrapt in een gemeente. Op een centrale plek in de gemeente wordt op feestelijke wijze het startschot gegeven van een week lang sporten en bewegen in het land. Met een afwisselend en spectaculair podium- en pleinprogramma vol sport en entertainment wordt het een groot openingsfeest. Even zo groots en feestelijk wordt de Nationale Sport Week weer afgesloten, maar dan in een andere host city. Aan het einde van ieder jaar wordt de host city voor de opening en sluiting bepaald voor de aankomende Nationale Sport Week.

In 2013 zal Tilburg de 10e editie van de Nationale Sport Week officieel openen! De finale van de Nationale Sport Week 2013 zal op Texel zijn! Wil je lezen wat er in 2012 gebeurde? Kijk dan op Terugblik 2012.

Ambassadeurs

Onmisbaar in de promotie van sporten en bewegen zijn onze ambassadeurs. De Nationale Sport Week beschikt inmiddels over een geweldig team enthousiaste BN’ers die op hun eigen bijzondere manier laten hoe gezond maar vooral leuk sporten is. Lees meer over onze ambassadeurs.