Doetinchemse Sraatvoetbalteams eindigen op het podium bij de districtsfinale van het KNVB Straatvoetbaltoernooi in Arnhem

In mei en juni zijn in Doetinchem, Wehl en Gaanderen een aantal voorrondes van het KNVB straatvoetbaltoernooi gehouden. Het toernooi werd georganiseerd door Sportservice Doetinchem voor jeugd in de leeftijd van 11 t/m 12 jaar. 

De winnaars van de voorronden gingen door naar de stadsfinale die werd georganiseerd op het Marktplein. De winnaars van de stadsfinale mochten afgelopen week meedoen aan de districtsfinale in Arnhem en behaalden een mooie tweede prijs bij de jongens en een derde prijs bij de meiden!

Op woensdagmiddag 11 juni vond op het Marktplein in Doetinchem de stadsfinale van het KNVB Straatvoetbaltoernooi plaats. Vier jongensteams streden tijdens de finale om het kampioenschap van Doetinchem én voor een plek in de districtsfinale op zaterdag 14 juni. ‘De Voetbalmeiden’ hadden zich tijdens de voorronde al verzekerd van een plek in de districtsfinale. Tijdens de stadsfinale streden FC Timpaan, The Black Boys, Bad Ass en The Ajax Boys fanatiek tegen elkaar. Ondanks het warme weer werden er veel akka’s en panna’s gemaakt. ‘The Ajax Boys’ uit Gaanderen en ‘de Voetbalmeiden’ uit Doetinchem waren de winnaars van de dag én de gelukkige teams die Doetinchem mochten vertegenwoordigen tijdens de districtsfinale in Arnhem. Zij kregen de beker uit handen van Rogier Meijer, ambassadeur van ‘Doetinchem in Vorm’ en ex-speler van de Graafschap.               

Akka’s en panna’s tijdens de districsfinale van het KNVB straatvoetbaltoernooi in Arnhem

Op zaterdag 14 juni traden de twee Doetinchemse teams aan tijdens de districtsfinale van het KNVB Straatvoetbaltoernooi in Arnhem. The Ajax Boys en de Voetbalmeiden zaten in een poule met teams uit Noordoostpolder, Hardenberg en Arnhem. De jongens uit Doetinchem wisten door te dringen tot de finale van het toernooi. Helaas was de tegenstander, een team uit de Noordoostpolder, een maatje te groot en moesten de jongens genoegen nemen met een tweede plek. Hier mogen ze zeker trots op zijn! De Voetbalmeiden speelden de troostfinale en dat leverde hen uiteindelijk een verdiende derde plaats op.

Alle teams kunnen terug kijken op een sportief en geslaagd KNVB Straatvoetbaltoernooi 2014.