Doetinchemse Waterweek: 19 t/m 25 maart!

Doet u ook mee? Van 19 tot en met 25 maart vindt de Doetinchemse Waterweek weer plaats. Samen met een groot aantal andere organisaties gaan we er een hele mooi week van maken waarin we aandacht vragen voor DrinkWater.

Het doel van deze waterweek is bewustwording creëren bij kinderen, jongeren en volwassenen, zodat zij zich bewust zijn van de voordelen van water drinken in plaats van suikerhoudende drankjes. Water drinken zou toch eigenlijk de normaalste zaak van de wereld moeten zijn? Tijdens deze week willen we door middel van activiteiten, communicatie en ludieke acties water drinken weer aantrekkelijk, leuk en gewoon maken.

De gemeente Doetinchem is aangesloten bij de stichting Jongeren Op Gezond Gewicht (www.jogg.nl) en mag zich daarmee JOGG-Gemeente noemen. Met behulp van de JOGG-aanpak stimuleren we een gezonde leefstijl bij de jeugd van 0 t/m 18 jaar en bij mensen in hun omgeving. Natuurlijk is een gezonde leefstijl niet alleen belangrijk voor kinderen met overgewicht, maar ook voor kinderen met een gezond gewicht.

Waarom is water dan zo goed?

Een teveel aan suiker is één van de oorzaken van overgewicht. Tevens leidt een hoge inname van suiker tot een verhoogd risico op diabetes, ongeacht of iemand wel of geen gezond gewicht heeft. Gemiddeld zitten er in een pakje/blikje drinken 5 suikerklontjes, waarbij in 500ml AA drink zelfs 19 suikerklontjes zitten! Ongemerkt krijgen kinderen, jongeren en volwassenen dus heel veel suiker binnen. Water is een 100% dorstlesser met 0% suiker. Meer water is beter voor de gezondheid, minder pakjes drinken is beter voor de portemonnee en het milieu. Daarom stimuleren wij DrinkWater!

Meedoen aan de waterweek kan voor iedereen op zijn/haar eigen manier en niveau. Meedoen is het belangrijkste, op wat voor een manier dan ook. Wilt u ook graag meedoen met uw organisatie maar weet u niet goed op welke manier? Neem dan voor meer informatie contact op met r.mulder@sportservicedoetinchem.nl.