Drukbezochte informatiebijeenkomst over 'Kies je Sport' en 'Nationale Sportweek 2014'!

In de maanden maart en april staat er in de gemeente  Doetinchem van alles te gebeuren  op  het gebied van sportstimulering. 

Op 24 maart start Sportservice Doetinchem het sportkennismakingsproject ‘Kies je Sport’ en van 19 t/m 26 april vindt de Nationale Sportweek voor de tweede keer plaats in de gemeente Doetinchem. Voor de sportaanbieders in Doetinchem, Gaanderen en Wehl zijn dit twee uitgelezen momenten om zichzelf te laten zien. Voor de inwoners (jong en oud) is het dè kans om kennis te maken met verschillende takken van sport en zelf te ervaren hoe leuk sporten kan zijn! 

Succesvolle informatiebijeenkomst sportaanbieders

Op woensdag 22 januari heeft Sportservice Doetinchem voor de sportverenigingen uit Doetinchem, Gaanderen en Wehl een informatiebijeenkomst georganiseerd waarin kansen en mogelijkheden voor de sportaanbieder  zijn geschetst. Maar liefst 25 verschillende sportaanbieders waren deze avond vertegenwoordigd en lieten zich voorlichten door Suzanne ter Horst (Sportcoach Jeugd) en Mike Bouwmeester (Verenigingsconsulent). Met zoveel enthousiaste sportaanbieders beloven de projecten een succes te worden!

‘Kies je Sport’

‘Kies je Sport’ is  een nieuw sportstimuleringsproject voor alle kinderen uit de gemeente Doetinchem  van de basisschool (groep 5 en 6).  Dit project wordt georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met de verschillende takken van sport en de mogelijke sportaanbieders die de gemeente Doetinchem kent. Een ‘Kies je Sport cursus’ bestaat uit vier trainingen (soms drie) en vaak trainen kinderen mee in een bestaande trainingsgroep of er wordt voor de kinderen een aparte beginnergroep opgericht. Iedere vereniging bepaalt zelf op welke dagen en tijden de cursus plaatsvindt. Er is maar één spelregel: elk kind betaalt slechts €5,- aan de vereniging voor een cursus!

De Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang de breedtesport in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek vindt plaats van 19 t/m 26 april. De Nationale Sportweek wordt voor de tweede keer georganiseerd in Doetinchem. Net als vorig jaar wordt er een Sportmarkt georganiseerd waarop sportverenigingen hun aanbod laten zien aan het winkelend publiek van Doetinchem. Het centrum van Doetinchem zal op zaterdag 19 april sport en plezier uitstralen voor jong en oud! Daarnaast kunnen verenigingen gedurende de sportweek hun deuren openen om geïnteresseerden kennis te laten maken met de vereniging en hun aanbod. Dit kan o.a. in de vorm van clinics, proeflessen en / of toernooien. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten! 

Doet uw vereniging ook mee?

Wie niet in de gelegenheid was om woensdagavond de informatiebijeenkomst bij te wonen, of voor wie de uitnodiging te laat kwam, is het uiteraard nog steeds mogelijk om deel te nemen en/of een bijdrage te leveren (als vereniging) aan Kies je Sport en de Nationale Sportweek. Bent u geïnteresseerd en wilt u deelnemen, meld u dan zo snel mogelijk aan, zodat uw aanbod meegenomen kan worden in één of beide projecten.

Voor vragen over het project Kies je Sport kunt u contact opnemen met Suzanne ter Horst (Sportcoach Jeugd). E-mail: s.terhorst@sportservicedoetinchem.nl. Telefoon: (0314) - 353 959.

Voor vragen over de Nationale Sportweek kunt u contact op nemen met Mike Bouwmeester (Verenigingsconsulent). E-mail: m.bouwmeester@sportservicedoetinchem.nl. Telefoon: 06 41 88 77 06.