Eerste editie van Kies je Sport in Doetinchem groot succes!

Van maandag 24 maart tot en met zaterdag 19 april konden kinderen uit groep 5 en 6 van de basisscholen in Doetinchem, Gaanderen en Wehl verschillende sporten uitproberen via het sportstimuleringsproject ‘Kies je Sport’.

Met 190 deelnemende kinderen en 26 sportverenigingen die meededen, was de eerste editie van dit project een groot succes.

Keuze uit 37 sportcursussen
De kinderen konden een keuze maken uit maar liefst 37 verschillende sportcursussen die door lokale sportaanbieders werden aangeboden. Onder begeleiding van een ‘echte trainer’ hebben de kinderen in 3 of 4 lessen kennis gemaakt met de sport en leerden zij basistechnieken aan om de sport te kunnen beoefenen. Relatief onbekende (en ‘nieuwe’) sporten als schermen, free  running, inline skaten en circus  waren erg in trek bij de kinderen. Na afloop van de cursus ontvingen de kinderen een ‘Kies je Sport’ diploma uit  handen van de trainer.

Tevreden organisatie
Suzanne ter Horst, werkzaam als sportcoach Jeugd bij Sportservice Doetinchem en  projectleider van ‘Kies je Sport’, blikt tevreden terug op het verloop van de eerste editie van ‘Kies je Sport’ in Doetinchem. “Voor een eerste keer zijn wij erg tevreden over het aantal deelnemers. Wij hopen dat de kinderen met de opgedane ervaringen een goede en weloverwogen keuze kunnen maken voor een bepaalde sport. De komende weken gaan wij het project uitgebreid evalueren met de scholen en sportverenigingen en bekijken wij met elkaar in hoeverre ‘Kies je Sport’ in het nieuwe schooljaar kan worden doorontwikkeld.”

Deelnemende sportaanbieders
Aan ‘Kies je Sport’ hebben de volgende sportaanbieders meegedaan: Argo atletiek, GBC Poona, Becege, Gruitpoort, Bertha Huls, Balletschool Marianne, ACC Anique, Selfdefence4all, IJGV IJzevoordse Gymnastiek Vereniging, Ypsilon Doetinchem, Pitch & Putt Golf Doetinchem, HV de Gazellen, HV Apollo ’70, DHC, IJsvereniging Doetinchem ’96, Budo Instituut Kiryoku, Budovereniging Shizentai, Olympus ’58, Deropement, T.T.V. Wehl, TTV Odion, DZC’68, VV  VIOD, vv Doetinchem, VVG ’25, Orion volleybal, Volga Gaanderen, s.v. Halley, HSV de Rietvoorn, RTV de Zwaluwen en NDD.