Genomineerden Doetinchemse Sportverkiezing bekend

In acht categorieën zijn drie personen genomineerd door de vakjury van de Doetinchemse Sportverkiezing.

Op 27 januari 2020 worden tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing prijzen uitgereikt aan sporters, initiatieven en sportvrijwilliger van het jaar 2019. De afgelopen tijd zijn door het Doetinchemse publiek diverse kandidaten hiervoor aangedragen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. De vakjury heeft uit de lijst van kandidaten de genomineerden voor de 8 categorieën gekozen.

Om op 27 januari dé sportman, sportvrouw, vrijwilliger, team of initiatief van het jaar 2019 bekend te kunnen maken, heeft een vakjury, bestaande uit Wethouder Steintjes, Jan Smit (Sportservice Doetinchem), Wim de Korte (buha), Jasper Hazelaar (regio8) en Patrick Berendsen (Ex-topsporter), 3 kandidaten genomineerd in 8 categorieën. Zij hadden hiervoor de keuze uit ruim 50 kandidaten die in de afgelopen periode zijn aangedragen vanuit de sport, het onderwijs en door inwoners uit de regio Doetinchem.

Ondanks de diversiteit aan kandidaten en hun uiteenlopende geleverde prestaties, heeft de vakjury de genomineerden kunnen kiezen. Zij die gaan strijden om de titel zijn:

Naam

Tak van sport/vereniging

Sportman van het jaar 2019

Koen Bouwman

Wielrennen

Kevin Elbers

BMX

Hans Rinner

Dammen

Sportvrouw van het jaar 2019

Anouk Echteld

Boksen

Richel Hogenkamp

Tennis

Mirle Werkman

Jiu Jitsu

Sporttalent van het jaar 2019

Tijmen Wisselink

Atletiek

Fabiënne Dietz

Kickboksen/Kempo

Siem Ooijman

Beachvolleybal

Sportploeg van het jaar 2019

Active Living Orion

Volleybal

DZC’68 vrouwen 1

Voetbal

DHC – MC1

Hockey

Aangepast sporter van het jaar 2019

Marthe de Kruif

Showdown

Twan Kruis

Showdown

De Graafschap (G-team)

Voetbal

Sportvrijwilliger van het jaar 2019

Roel Hartgers

HV Minerva

Arie Reugebrink

ARGO Atletiek

Jan Fenneman

VVG’25

Sportstimuleringsinitiatief van het jaar 2019

Sport en Spel

DZC’68

Special Hockey

DHC

Bewegen werkt

Laborijn

Schoolinitiatief van het jaar 2019

VeVa Mud Run

Graafschap College

Naschools sporten

SO Isselborgh

Sportweek

OBS Mozaïek

Doetinchem doet mee award 2019

Tijdens deze avond wordt tevens de Doetinchem doet mee-award uitgereikt. Een prijs voor een persoon of organisatie die zich in de gemeente Doetinchem op bijzondere wijze inzet voor mensen met een beperking. Dit jaar staat deze award volledig in het teken van de inzet om sporten en bewegen mogelijk te maken voor mensen met een beperking.

Stemmen

Het is nu aan de verenigingen en het onderwijs uit Doetinchem om samen met de vakjury te bepalen wie op 27 januari de prijzen in ontvangst mogen nemen. Zij brengen een stem uit op hun favoriet per categorie.

Kom ook naar de uitreiking  

Deze week ontvangen de verenigingen, het onderwijs en diverse genodigden een uitnodiging voor de Doetinchemse Sportverkiezing op 27 januari in Schouwburg Amphion. Wilt u ook graag aanwezig zijn op deze mooie avond? Dat is mogelijk en gratis! Kijk op www.doetinchemsport.nl voor meer informatie.