Hogenkamp wint schoolvolleybaltoernooi

Op woensdag  11 februari organiseerden Sportservice Doetinchem en volleybalvereniging Orion het schoolsporttoernooi Volleybal. In de arena van de TOPhal namen 24 teams van 12 scholen het tegen elkaar op. Na een spannend toernooi ging de Hogenkamp 2 er met de eerste plaats vandoor. Door de vlekkeloze organisatie en de gratis toegangskaarten voor een wedstrijd van het eerste van ORION waren alle 178 deelnemende kinderen uiteindelijk prijswinnaars.

Schoolsporttoernooien steeds populairder

In de aanloop naar dit toernooi bleek opnieuw dat erg veel kinderen in de gemeente Doetinchem graag deelnemen aan de schoolsporttoernooien. Maar liefst 35 teams werden aangemeld bij Suzanne ter Horst van Sportservice Doetinchem, terwijl er slechts plek was voor 24 teams. De buurtsportcoach jeugd had eerder ook al bij het handbaltoernooi teams moeten teleurstellen: “Dat de vraag groot is, is een goed teken! Het is erg jammer dat we zoveel kinderen moeten teleurstellen. Vanzelfsprekend gaan we onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om voor volgend jaar op te schalen zodat we iedereen kunnen laten meedoen.”

Gratis kaarten voor ORION

Het toernooi werd gewonnen door een team van de Hogenkamp dat in de finale het team van het Timpaan uit Wehl versloeg. Basisschool De Huet eindigde op de derde plaats en de fairplay-prijs werd gewonnen door de Wegwijzer 2. Door de inzet van vrijwilligers van ORION en studenten van het Graafschap College verliep het toernooi vlekkeloos. ORION had bovendien nog een presentje voor alle deelnemers: vrijkaartjes voor de wedstrijd tegen Fusion Rotterdam (28 februari, 20:00 uur). Kom de heren dus aanmoedigen!

Finales schoolvoetbaltoernooi in De Vijverberg

Het volgende schoolsporttoernooi op het programma is voetbal. De voorrondes zullen begin april worden gehouden bij VV Doetinchem en DZC’68. De finales zullen op 24 april in de Nationale Sport Week worden gespeeld op de grasmat van stadion De Vijverberg.