Informatiebijeenkomst voor bestuurders: Initieer een 'Kloppend Hart' binnen uw sportvereniging!

Welke stip zet u met uw vereniging aan de horizon? Hoe ziet uw vereniging er over vijf jaar uit?

Sportservice Doetinchem organiseert samen met NOC*NSF een bijeenkomst waarin wij u en collega-sportbestuurders op weg helpen keuzes te maken die passen bij de ambitie en positie van de sportvereniging. Waar liggen kansen? Wat doe je als vereniging bewust niet? Hoe creëer je vervolgens draagvlak voor deze keuzes? Wat doe je om de leden in beweging te krijgen, zodanig dat niet alle taken bij dezelfde personen liggen? Kortom, hoe krijg je het hart van uw sportvereniging aan het kloppen?

Verwerf inzicht in de lokale positie van uw sportvereniging.

Steeds vaker wordt er toenadering gezocht tot de sportvereniging door een sportbond, de gemeente, particulieren, het onderwijs met programma’s of initiatieven om verbinding te leggen en samen te werken. Om er voor te zorgen dat deze initiatieven niet voor een eenmalige impuls zorgen, maar daadwerkelijk beklijven, is het van belang om te bepalen welke positie de sportvereniging heeft op lokaal niveau.

Weet welke kansen er voor uw sportvereniging zijn om uw bestaansrecht te versterken!

Gedurende deze eerste bijeenkomst wordt er gekeken naar:

  • Landelijke trends en ontwikkelingen in de sport;
  • Analyse op basis van de data die bekend zijn uit het Kennis Informatie Systeem Sport (KISS) van NOC*NSF;
  • Een sportvereniging uit Doetinchem vertelt hoe zij de eerste stappen hebben gezet om te komen tot een ‘kloppend hart’.

Een interactieve bijeenkomst waar we vooral aan de slag gaan om na te denken over de wijze waarop een ‘kloppend hart’ in uw sportvereniging geïnitieerd kan worden en welke voordelen dit met zich mee brengt.

Waar en wanneer?

Businesslounge De Graafschap (Stadion De Vijverberg)
Woensdag 12 maart 2014
Inloop 18.30 uur, programma 19.00 – 22.00 uur

Aanmelden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw sportvereniging op lokaal niveau nog sterker te positioneren? Meld u dan aan voor de eerste oriënterende bijeenkomst door een mail te sturen naar m.bouwmeester@sportservicedoetinchem.nl. Deelname is kosteloos.

Voor vragen en/of meer informatie kunt u uiteraard met mij contact opnemen. Ik kijk er naar uit u op 12 maart te ontmoeten om gezamenlijk dit traject op te starten en te werken aan een sporthart voor uw vereniging!