Inspiratiesessie Nationale Sport Week druk bezocht

De Nationale Sport Week is een jaarlijks terugkerend sportfeest. Dit jaar komt de spectaculaire opening van die sportweek naar de Achterhoek. Om verenigingen en andere sportaanbieders daar goed op voor te bereiden organiseerde Sportservice Doetinchem afgelopen woensdag 18 februari een inspiratiesessie. Ruim 50 geïnteresseerden van meer dan 30 sportaanbieders hebben geluisterd naar de plannen.

Naamsbekendheid en nieuwe leden

De meeste verenigingen en sportscholen waren afkomstig uit de gemeente Doetinchem. Toch waren er mensen uit heel de Achterhoek. Na presentaties door Mike Bouwmeester (verenigingsconsulent Sportservice Doetinchem) en Sylvia van Mullem (coördinator Nationale Sport Week, Gelderse Sport Federatie) gingen de verenigingen aan de slag met eerste ideeën om zoveel mogelijk uit deze sportweek te halen. Sommige verenigingen zetten daarbij in op zichtbaarheid en naamsbekendheid, waar andere clubs uitspreken dat ze nieuwe leden willen. Wat alle aanwezigen gemeen hadden, was hun enthousiasme dat een evenement van dergelijke omvang in de Achterhoek gaat plaatsvinden.

Vervolg op 25 maart

Mike Bouwmeester, gastheer van de avond, kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op deze eerste inspiratiesessie: ‘Het was een interessante bijeenkomst met mooie voorbeelden uit de praktijk. Het zette de aanwezigen aan het denken wat heeft geleid tot enthousiaste reacties!’ Op woensdag 25 maart staat een volgende sessie gepland. Daarin zal dieper worden ingegaan op het totale programma van de opening op zaterdag 18 april.