Kies Je Sport 2015: aanmelden sportaanbieders

Na het overweldigende succes van vorig jaar vindt ook dit jaar weer Kies Je Sport plaats. In de maanden maart en april kunnen basisschoolkinderen (groep 4, 5, 6 en 7) kennis maken met een (nieuwe) sport. In 2014 werd ruim 1 op de 4 deelnemers daarna ook lid van die nieuwe vereniging. In februari en maart gaan we deelnemers werven. Sportaanbieders die willen deelnemen kunnen zich tot eind januari aanmelden.

‘Kies je Sport’ is een sportstimuleringsproject waarbij kinderen kennis kunnen maken met verschillende takken van sport en de mogelijke aanbieders die de gemeente Doetinchem kent. Dit geeft kinderen de uitgelezen mogelijkheid om eens een andere sport te proberen. Vorig jaar heeft ‘Kies je Sport’ voor het eerst in de gemeente Doetinchem plaatsgevonden voor kinderen uit de groepen 5 en 6. Dit jaar kunnen kinderen uit de groepen 4 t/m 7 meedoen aan ‘Kies je Sport’!

Een ‘Kies je Sport’ cursus bestaat uit vier trainingen (soms drie) en vaak trainen kinderen mee in een bestaande trainingsgroep. Het kan echter ook zijn dat er een aparte beginnersgroep wordt opgericht. Iedere deelnemende vereniging bepaalt zelf op welke dagen en tijden de cursus plaatsvindt. Er is maar één spelregel: elk kind betaalt vijf euro voor deelname aan een ‘Kies je Sport’ cursus.

Kinderen worden geïnformeerd d.m.v. een presentatie en krijgen een informatieboekje mee met alle sportcursussen.

Kies je Sport vindt dit jaar plaats van 21 maart t/m 17 april 2015. De inschrijvingen gaan open op 4 maart.

Wil jij meedoen met jouw vereniging? Vul dan het aanmeldformulier in en stuur deze voor 2 februari naar Suzanne ter Horst.

Te downloaden: