Kies je Sport 2016

Kies je Sport wordt voor de derde keer georganiseerd in de gemeente Doetinchem.

'Kies je Sport’ is een sportstimuleringsproject waar kinderen van de groepen 4 t/m 7 (leeftijd 7 t/m 11 jaar) uit Doetinchem, Wehl en Gaanderen aan deel mogen nemen. Dit project wordt georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met de verschillende sportaanbieders die de gemeente Doetinchem kent. Uiteindelijk is het doel om kinderen een bewuste sportkeuze te laten maken, want er is altijd een sport die bij het kind past! In 2016 vindt ‘Kies je Sport’ plaats van 29 maart tot en met 29 april.

Een ‘Kies je Sport’ cursus bestaat uit vier trainingen. Kinderen trainen mee in bestaande trainingsgroepen of er wordt een nieuwe beginnersgroep opgericht (tip: bij bestaande trainingsgroepen, kijk dan naar voldoende trainingsruimte). Iedere vereniging bepaalt zelf op welke dagen en tijden de cursus plaatsvindt. Er is 1 spelregel: elk kind betaalt slechts €5 aan de vereniging voor een cursus (bij de eerste training). De coördinatie, communicatie (naar de scholen en de sportverenigingen) en de promotie van ‘Kies je Sport’ is in handen van Sportservice Doetinchem. Bij deelname wordt verwacht van de vereniging dat na de tijd de evaluatie wordt ingevuld.

Tijdens de eerste editie van ‘Kies je Sport’ hebben 189 kinderen deelgenomen aan de verschillende activiteiten. Hiervan werd 26.5% van de kinderen zelfs gelijk lid van een vereniging. Tijdens de tweede editie hebben 371 kinderen deelgenomen aan ‘Kies je Sport’. Hiervan werd 30.5% direct lid van de vereniging. Het zou fantastisch zijn wanneer de kinderen ook met uw tak van sport (weer) kennis kunnen maken!

Als vereniging kunt u zich tot en met woensdag 3  februari 2016 aanmelden voor ‘Kies je Sport’.  U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar s.terhorst@sportservicedoetinchem.nl.