Kies je Sport 2018

Basisschoolkinderen in de gemeente Doetinchem in de leeftijd van zes tot en met tien jaar hebben afgelopen periode kennis kunnen maken met een (nieuwe) sport. Vanuit 37 sportverenigingen zijn er ruim 100 sportcursussen gegeven, waaraan kinderen konden deelnemen.

Ruim 300 kinderen nemen deel aan ‘Kies je Sport’ 2018

Kies je Sport

Kies je Sport (tussen 26 maart en 29 april) is één van de grote jaarlijks terugkerende sportstimuleringsprojecten binnen de gemeente Doetinchem.  Het project is opgezet om kinderen de kans te geven om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een (nieuwe) tak van sport. Dit geldt voor kinderen die (nog) niet aan sport doen, maar ook voor de kinderen die al lid zijn bij een sportvereniging.

Sportservice Doetinchem ondersteunt de deelnemende verenigingen door de inschrijvingen, promotie en communicatie te organiseren. Daarnaast kijkt Sportservice Doetinchem samen met de vereniging naar het cursusaanbod, waardoor het zoveel mogelijk aansluit bij de beleving van de doelgroep.

Kies je Sport ook in 2018 groot succes!

Dit jaar namen ruim 300 kinderen deel aan één van de vele sportcursussen. Maar liefst 37 sportverenigingen hebben de deuren opengesteld voor een sportcursus van drie tot vier weken. In kleine groepjes probeerden kinderen een nieuwe, vaak onbekende sport uit. In 2017 is maar liefst 34,2% van de deelnemers direct lid geworden van een nieuwe vereniging.

Sportservice Doetinchem hoopt dat alle kinderen en trainers met veel plezier hebben deelgenomen aan Kies je Sport 2018!

Voor meer informatie over Kies je Sport kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Luuk Vermorken; l.vermorken@sportservicedoetinchem.nl of telefonisch via 06-14 63 49 11