Kies je Sport: inschrijving open vanaf 4 maart!

Op 4 maart start de inschrijving voor Kies je Sport weer. Alle kinderen in de gemeente Doetinchem in de leeftijd 7-11 kunnen dan kennismaken met een (nieuwe) sport. Samen met Sportservice Doetinchem hebben sportaanbieders in de gemeente maar liefst 47 cursussen van 3 tot 4 weken beschikbaar gemaakt, waaraan kinderen kunnen deelnemen voor maar € 5.

Kies je Sport

Kies je Sport is een van de grote jaarlijks terugkerende projecten van Sportservice Doetinchem. Uit onderzoek is gebleken dat veel kinderen aan een sport beginnen omdat vriendjes of familieleden die sport ook doen. Vaak matcht de gekozen sport niet met wat het kind goed kan of leuk vindt. Het gevolg is dat veel kinderen na verloop van tijd stoppen met sporten. Met dit project biedt Sportservice Doetinchem kinderen een kans om vrijblijvend een sport uit te proberen die misschien minder voor de hand ligt, maar wel bij hen past. Voor eenmalig € 5 mogen kinderen 3 of 4 lessen volgen bij een sportaanbieder uit de gemeente.

Groot succes in 2014

Vorig jaar organiseerde Sportservice Doetinchem Kies je Sport voor het eerst. Daaraan deden toen ongeveer 180 kinderen mee uit groep 5 en 6. Van hen besloot bijna 1 op de 3 lid te worden van de sport die ze uitprobeerden. Sportverenigingen waren dan ook erg blij met dit traject. In overleg met scholen en sportaanbieders, en op verzoek van kinderen is dit jaar besloten om de leeftijdsgroep te vergroten naar kinderen uit groep 4 tot en met 7.

Looptijd Kies je Sport

De inschrijving van Kies je Sport gaat op 4 maart open. Ondanks de grote hoeveelheid aanbieders hebben veel cursussen een beperkt aantal plekken. Het is dan ook raadzaam om snel in te schrijven. De lessen starten op 21 maart en lopen tot 17 april. De afgelopen week zijn sportbuurtcoaches bij vrijwel alle scholen in de gemeente langs geweest om kinderen uitleg te geven over Kies je Sport.

Inschrijven kan vanaf 4 maart via de website van Sportservice Doetinchem: www.sportservicedoetinchem.nl.