Kies je Sport

'Kies je Sport’ wordt voor de derde keer georganiseerd in de gemeente Doetinchem.

‘Kies je Sport’ is een sportstimuleringsproject waar kinderen van de groepen 4 t/m 7 (leeftijd 7 t/m 11 jaar) uit Doetinchem, Wehl en Gaanderen aan deel mogen nemen. Dit project wordt georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met de verschillende sportaanbieders die de gemeente Doetinchem kent. Uiteindelijk is het doel om kinderen een bewuste sportkeuze te laten maken, want er is altijd een sport die bij het kind past! In 2016 vindt ‘Kies je Sport’ plaats van 29 maart t/m 29 april.

Tijdens de eerste editie van ‘Kies je Sport’ hebben 189 kinderen deelgenomen aan de verschillende activiteiten. Hiervan werd 26.5% van de kinderen zelfs gelijk lid van een vereniging. Tijdens de tweede editie hebben 371 kinderen deelgenomen aan ‘Kies je Sport’. Hiervan werd 30.5% direct lid van de vereniging.

Op deze cijfers zijn wij ontzettend trots. Maar dit was ons niet gelukt zonder de hulp van de basisscholen. We hebben gemerkt dat de presentaties en het benoemen in de klas erg bijdragen aan het aantal aanmeldingen. Graag zouden wij ook dit jaar weer met de scholen willen samenwerken.  Hieronder de planning voor de komende twee maand:

  • 1e en 3e week van februari, het inplannen van de presentaties
  • Van maandag 22 februari t/m woensdag 2 maart, het geven van de presentaties en het uitdelen van de boekjes.
  • Woensdagmiddag 2 maart gaan de inschrijvingen open.