Kinderen én volwassen in de gemeente Doetinchem lopen hun eigen Avond4daagse

Een jaar geen Avond4daagse is ondenkbaar. Daarom organiseert Sportservice Doetinchem namens de Avondvierdaagse Doetinchem, Gaanderen en Wehl, samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes een speciale versie van het grootste wandelfestijn voor kinderen. Met Avond4daagse – Home Edition kan iedereen zijn eigen individuele wandeltocht lopen in de gemeente Doetinchem.

Met behulp van de speciaal voor de Avond4daagse aangepaste app, lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en te grote groepsvorming voorkomen. En natuurlijk wacht na vier dagen wandelen de enige echte Avond4daagse medaille. Juist nu is beweging belangrijker dan ooit.

Maak je eigen Avond4daagse route

Iedereen die zich inschrijft via www.avond4daagse.nl kan gebruik maken van het onderdeel Avond4daagse – Home Edition in de app eRoutes. Deelnemers geven hierin aan hoeveel kilometer ze willen lopen en waar ze willen vertrekken. De app maakt dan vier verschillende routes vanaf dat punt en de routes eindigen ook op het vertrekpunt. Dus de deelnemers komen altijd weer thuis. Bovendien houdt de app bij waar en wanneer je loopt. Zo krijgen deelnemers ook een  overzicht van hun prestaties.

Kies je eigen wandelmoment

Om te voorkomen dat veel kinderen en volwassenen tegelijk gaan lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 1 juni en 31 augustus 2020. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Jong en oud kunnen deelnemen!

Vaak is de avondvierdaagse een wandelevenement waar voornamelijk kinderen aan deelnemen. Maar uiteraard kan iedereen meedoen aan dit unieke evenement. De afgelopen weken zijn kinderen en volwassenen door de Coronacrisis minder gaan bewegen, terwijl bewegen bijdraagt aan een goede weerstand. Sportservice Doetinchem roept dan ook iedereen op om in beweging te komen en dit evenement aan te grijpen om lekker te gaan wandelen.

Wandel mee en maak kans op een goodiebag!

Wil jij kans maken op een te gekke goodiebag? Post dan jouw wandelfoto op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag; #Doetinchemseavondvierdaagse of tag ons (Sportservice Doetinchem) in jouw bericht. Zorg er wel dat voor dat je account openbaar is.

Aanmelden

Inschrijven is mogelijk via www.avond4daagse.nl. Deelname kost € 5. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal via school of de sportvereniging plaats, maar deelnemers schrijven zichzelf in. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. Geef bij aanmelding aan dat je loopt via Sportservice Doetinchem. De Buurtsportcoaches van Sportservice Doetinchem zorgen ervoor dat je de welverdiende Avond4daagse medaille ontvangt.

Wil je eerst meer informatie? Bezoek dan www.avond4daagse.nl of www.sportservicedoetinchem.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met buurtsportcoach Britt Nieuwenhave via 06-14634911.