Maatregelen opstarten sportverenigingen

Vanaf woensdag 29 april is het voor sportverenigingen mogelijk om met in acht neming van de maatregelen het sportaanbod weer op te starten. 

Onlangs is bekend geworden dat verenigingen vanaf 29 april hun sportaanbod weer mogen opstarten, wanneer zij hiervoor goedkeuring hebben ontvangen van de gemeente. De gemeente Doetinchem, Buha en Sportservice Doetinchem werken nauw samen om dit voor verenigingen mogelijk te maken.

Maatregelen
In een factsheet is vastgelegd waar de verenigingen in Doetinchem aan moeten voldoen om weer te starten met hun sportaanbod. 

Bekijk hier het factsheet met maatregelen in de gemeente Doetinchem. 

Contact Sportservice Doetinchem 
Sportservice Doetinchem heeft een team van ondersteuners samengesteld die de verenigingen begeleiden om weer van start te gaan met het aanbod. Om daadwerkelijk te mogen starten als sportaanbieder, hebben zij een akkoord nodig van een van deze ondersteuners. Het team neemt in eerste instantie contact op met sportverenigingen die aanbod hebben voor jeugd en jongeren tot en met 18 jaar. Bent u als vereniging nog niet benaderd? Neem dan contact op met verenigingsconsulent Manon Zwakenberg via m.zwakenberg@sportservicedoetinchem.nl of telefonisch via 06-41887706. 

Communicatie
Wanneer u als vereniging van start gaat is het belangrijk de maatregelen goed zichtbaar te maken en duidelijk aan te geven hoe de routing loopt op het sportpark om de 1.5 meter afstand te waarborgen. De vereniging sport en gemeenten heeft samen met NOC*NSF een generieke signing ontwikkeld. Deze zijn te downloaden via onderstaande link: 

https://sportengemeenten.nl/coronaproof-sporten-posters-flyers-en-signing-verzoek-te-verspreiden-onder-sportverenigingen-in-uw-gemeente/

Contact
Heeft u vragen over het opstarten van het sportaanbod of heeft u een vraag hoe u met de diverse maatregelen om moet gaan? Neem dan contact op met: 

Sportservice Doetinchem 
Manon Zwakenberg
m.zwakenberg@sportservicedoetinchem.nl
06-41887706