Nationale Balkon Beweegdag op 29 mei in Doetinchem!

Op vrijdag 29 mei organiseert het Nationaal Ouderenfonds samen met lokale partners de 1e Nationale Balkon Beweegdag! Het grootste balkonfeest voor ouderen! Ook de buurtsportcoaches van Sportservice Doetinchem zullen op deze dag een aantal locaties langsgaan om zoveel mogelijk ouderen op afstand een gezellige en sportieve dag te laten beleven.

Het ‘Balkon Bewegen’ is een initiatief dat in de coronaperiode is ontstaan waarbij buurtsportcoaches samen met fysiotherapeuten langs woon- en zorgcentra gaan om ouderen een gezellige en sportieve ochtend of middag te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Zo hebben de buurtsportcoaches van Sportservice Doetinchem de afgelopen weken op een aantal locaties in Doetinchem balkon gym op muziek aangeboden. Door vanaf de straat oefeningen uit te beelden, komen bewoners op balkon, tuin of galerij in beweging. Daarbij wordt natuurlijk de 1,5 meter afstand in acht genomen.

Op vrijdag 29 mei wordt er met de Nationale Balkon Beweegdag landelijk aandacht besteed aan deze balkon gym. De buurtsportcoaches zullen deze dag op de volgende locaties balkon gym verzorgen:

  • Om 11.00 uur op het plein bij wijkcentrum de Zonneboom (Zonneplein 4, Doetinchem)
  • Om 14.00 uur buiten voor Sensire Waterrijk (Willy Brandtplein 22, Doetinchem)
  • Om 15.30 uur bij Oldershove in Wehl.

    Dan maken we er samen een groot balkonfeest van!

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de Nationale Balkon Beweegdag? Neem dan contact op met buurtsportcoach Lydia van Kleef via l.vankleef@sportservicedoetinchem.nl of via 06-39644494.