Nationale Sportweek 2018

DOETINCHEM - Van 15 tot en met 23 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Deze week staan sport en bewegen in het middelpunt van de belangstelling en kan iedereen ervaren hoe leuk sporten is.

Deze week worden er diverse activiteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen en staan de sportverenigingen centraal. De sportclub is de plek om te bewegen, mensen te ontmoeten en plezier te maken. Iedereen kan deze week kennismaken met de diverse sportverenigingen.

De opening
De Nationale Sportweek wordt afgetrapt in de binnenstad van Doetinchem. Op 15 september staan het Marktplein, de Hamburgerstraat en het Simonsplein vol met bijna 40 sportaanbieders uit de gemeente Doetinchem. Kennismaken met bijvoorbeeld scouting, roeien, turnen of atletiek? Kom dan tussen 11.00 en 16.00 uur vrijblijvend langs en doe mee! Tevens worden er diverse optredens gegeven op het Simonsplein door verschillende sportaanbieders.

Dag van de beweegmakelaar
Tijdens de Dag van de beweegmakelaar krijgen mensen de mogelijkheid om vrijblijvend een gesprek te voeren met de beweegmakelaar van Sportservice Doetinchem. De beweegmakelaar helpt mensen bij het vinden van een beweegactiviteit die past bij zijn/haar wensen en mogelijkheden. Of iemand nu 30 of 80 jaar is, een chronische ziekte heeft of revalideert, de beweegmakelaar is er voor iedereen die gezonder wil gaan leven op eigen initiatief of op advies van de huisarts of therapeut. De dag van de beweegmakelaar vindt plaats op dinsdag 18 september, van 9.00 tot 13.00 uur op de markt.  

Open dag sportpark de Bezelhorst
Op zondag 23 september openen de verenigingen op Sportpark de Bezelhorst hun deuren en kan iedereen een vrijblijvend bezoek brengen aan het sportpark. Tussen 10.00 en 14.00 uur is jong en oud van harte welkom om kennis te maken met atletiek, rugby, voetbal en tennis. Voor alle doelgroepen is er aanbod aanwezig, ook voor mensen die minder goed ter been zijn of een chronische ziekte hebben.

Wandel Festival Doetinchem
Het is op zondag 23 september gezellig druk op Sportpark de Bezelhorst, want ook de eerste editie van het Wandel Festival Doetinchem vindt deze dag plaats. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan het Wandel Festival Doetinchem en een afstand te wandelen van 3, 5 of 10 kilometer. Het evenement is er voor de getrainde wandelaar, maar ook juist voor de wandelaar die toe wil werken naar een kortere afstand. Iedereen is deze dag van harte welkom om 10.00 uur bij ARGO Atletiek.

Meer informatie?

Er worden tijdens de Nationale Sportweek nog veel meer activiteiten georganiseerd. Meer informatie over de activiteiten, de inschrijfprocedures en het aanbod van de diverse verenigingen is te vinden op www.doetinchemsport.nl.

Voor meer informatie over de Nationale Sportweek kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Manon Zwakenberg via m.zwakenberg@sportservicedoetinchem.nl of telefonisch via 06-41 88 77 06.