Nationale Sportweek 2020 zit erop!

De Nationale Sportweek zit erop. Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september ging er extra aandacht uit naar sport en bewegen. Waarom? Omdat sport en bewegen goed voor je is, maar vooral ook erg leuk en gezond. Gedurende deze week werden er diverse activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen op het gebied van sport, bewegen en gezondheid.

10@10 challenge
De week werd afgetrapt met de 10@10 challenge waarbij de basisschoolleerlingen gezamenlijk 10 minuten hebben bewogen om 10.00 uur. Naast een hele dag stil zitten is het goed om even in beweging te komen, wat bijdraagt aan prestaties in de klas, op het werk of aan je algemene fysieke gesteldheid. Gedurende de hele Nationale Sportweek werd de 10@10 challenge actief ingezet binnen het onderwijs, maar ook via de social media kanalen van Sportservice Doetinchem.

Dag van de beweegmakelaar
Tijdens de Dag van de beweegmakelaar kregen inwoners uit de gemeente Doetinchem de mogelijkheid om vrijblijvend een gesprek te voeren met de beweegmakelaar van Sportservice Doetinchem, op de markt in Doetinchem. De beweegmakelaar helpt mensen bij het vinden van een beweegactiviteit die past bij zijn/haar wensen en mogelijkheden. Ruim 25 inwoners hebben hier gebruik van gemaakt.

Balkongym on Tour

De buurtsportcoaches van Sportservice Doetinchem zijn in deze week een aantal locaties langsgegaan om ruim 100 ouderen op afstand een gezellige en sportieve dag te laten beleven. Het ‘Balkon Bewegen’ is een initiatief dat in de coronaperiode is ontstaan waarbij buurtsportcoaches samen met fysiotherapeuten langs woon- en zorgcentra gaan om ouderen een gezellige en sportieve ochtend of middag te laten beleven op hun balkon of in de tuin.

Welke sport past bij jou? Kom er achter via ‘Kies je Sport’

De aftrap van ‘Kies je Sport’ vond plaats in de Nationale Sportweek. Met ‘Kies je Sport’ brengen we gezamenlijk de basisschooljeugd, de 55+ inwoners en mensen met een beperking structureel meer aan het bewegen. Het doel van ‘Kies je Sport’ is om inwoners kennis te laten maken met de grote verscheidenheid aan sportaanbieders die de gemeente Doetinchem rijk is. Zo’n 55 verenigingen verzorgen ruim 221 sportcursussen, waardoor er voor iedereen een passend aanbod is. De lessen van ‘Kies je Sport’ vinden plaats tot eind oktober.

‘Kies je Sport Senioren’

Inwoners uit de gemeente Doetinchem maken tijdens ‘Kies je Sport Senioren’ 3 tot 4 keer vrijblijvend kennis met het diverse sportaanbod in de gemeente Doetinchem. Op deze wijze kan je op een laagdrempelige manier ontdekken wat de mogelijkheden zijn om deel te nemen bij een sportvereniging. De lessen van ‘Kies je Sport Senioren’ vinden plaats tot eind oktober. Wil jij ook kennis maken met één van de Doetinchemse sportaanbieders? Dat kan dat nog steeds! Meld je aan via www.doetinchemsport.nl.

Meer informatie?

Meer informatie over ‘Kies je Sport’ en het aanbod van de diverse verenigingen is te vinden op www.doetinchemsport.nl.