Recreatieve fietsgroepen starten in juni

Sportservice Doetinchem start in juni met nieuwe recreatieve fietsgroepen voor 50plussers. Eerder startte buurtsportcoach Ans Roelofs al succesvol wandelgroepen op. Nu stapt ze op de fiets.

Van wandelen naar fietsen

Toen Ans Roelofs iets meer dan een jaar geleden als buurtsportcoach bij Sportservice Doetinchem in dienst trad, startte ze met het opzetten van gratis wandelgroepen in verschillende wijken.  Dat bleek zo’n succes dat Ans weinig tijd overhield voor andere activiteiten. Daarom zijn eerder deze maand zijn vrijwilligers uit die wandelgroepen opgeleid tot wandelbegeleiders. Zo kunnen de wandelgroepen zelfstandig verder, en kan Ans zich toeleggen op het opstarten van nieuwe beweeggroepen. Nu richt ze zich op fietsen.

Gratis recreatieve fietsgroepen

 Vanaf juni starten er op drie locaties nieuwe fietsgroepen. Gratis. ‘Want uiteindelijk is het de bedoeling dat deze groepen zelfstandig en met vrijwilligers doorgaan,’  geeft Ans Roelofs aan. Haar rol is die van initiator en motivator. Roelofs heeft er zin in. ‘We gaan zoveel mogelijk de stad uit. Door de Wehlse Broeklanden, richting Gaanderen of naar natuurgebied Koekendaal. Verkeersluw en buitenaf.’

Sportief én gezellig

Gezelligheid en sportiviteit horen volgens Ans bij elkaar. ‘We gaan niet trainen voor fietsvierdaagses, maar wel werken aan de conditie. Daar horen een warming-up en af en toe wat oefeningen zeker bij!’ Zoals het kopje koffie achteraf eveneens erbij hoort.

Wie, waar en wanneer?

Het fietsen zal ongeveer 1,5 uur duren. Mensen met elektrische fietsen zijn ook van harte welkom. Koffie achteraf is voor eigen rekening. De startlocaties en tijden zijn:

  • Sporthal De Bongerd, vanaf donderdag 4 juni wekelijks om 10.00 uur
  • Zorgcentrum Schavenweide, vanaf donderdag 4 juni wekelijks om 13.30 uur
  • Sporthal De Pol (Gaanderen), vanaf vrijdag 5 juni wekelijks om 13.30 uur

Aanmelden vooraf is niet nodig. U bent op de aangegeven tijd welkom om mee te komen fietsen.