Ruim 110 jongens actief op het Doetinchemse Handbaltoernooi!

Woensdagmiddag 13 november vond het jongenshandbaltoernooi plaats in sporthal de Bongerd. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs streden om de eerste plaats. In totaal hebben ruim 100 leerlingen deelgenomen aan het schoolhandbaltoernooi.

10 teams van 10 basisscholen uit de gemeente Doetinchem hebben meegedaan aan het toernooi en streden om de felbegeerde ‘handbalkampioen van Doetinchem’ en een plaats in de Gelderse kampioenschappen om onze stad te vertegenwoordigen.

Woensdagmiddag 13 november werd er gespeeld in competitieverband. De teams waren verdeeld in twee poules waarbij elk team elkaar trof. De nummers 1 en 2 van de poule speelden in een kruisfinale tegen elkaar. De wedstrijden werden op twee velden (aangepaste afmetingen) gespeeld en de finalepoule werd op een handbalveld, op ware grootte gespeeld. Het toernooi was een groot succes waar vele fans en ouders op af kwamen om zijn/haar favoriet aan te moedigen.

Na de spannende poulewedstrijden stonden de kruisfinales op het programma.  De eerste kruisfinale ging tussen het Timpaan en de Hogenkamp (6-1). De tweede kruisfinale ging tussen ’t Prisma en school Hagen (3-3). Een spannende wedstrijd die uiteindelijk beslist werd middels penalty’s, `t Prisma won deze wedstrijd. Hogenkamp en school Hagen streden om de plaatsen 3 en 4. Hagen ging met de 4e plaats naar huis en school Hogenkamp met de 3e plaats. De laatste wedstrijd werd gespeeld tussen `t Prisma en het Timpaan. Een spannende finalewedstrijd met mooi handbalspel. Het Timpaan heeft de titel bemachtigd, `t Prisma neemt de beker voor de 2e plaats mee naar huis. Alle kinderen, fans, leerkrachten en organisatoren bedankt voor een geweldig handbaltoernooi!