Ruim 200 kinderen nemen deel aan Kies je Sport

Basisschoolkinderen in de gemeente Doetinchem in de leeftijd van zes tot en met tien jaar hebben de afgelopen periode kennis kunnen maken met een (nieuwe) sport.

Vanuit 38 sportverenigingen zijn er ruim 100 sportcursussen gegeven, waaraan kinderen konden deelnemen.

Kies je Sport

Kies je Sport (tussen 25 maart en 28 april) is één van de grote jaarlijks terugkerende sportstimuleringsprojecten binnen de gemeente Doetinchem. Het project is opgezet om kinderen de kans te geven om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een (nieuwe) tak van sport. Dit geldt voor kinderen die (nog) niet aan sport doen, maar ook voor de kinderen die al lid zijn bij een sportvereniging.

Sportservice Doetinchem ondersteunt de deelnemende verenigingen door de inschrijvingen, promotie en communicatie te organiseren. Daarnaast kijkt Sportservice Doetinchem samen met de vereniging naar het cursusaanbod, waardoor het zoveel mogelijk aansluit bij de beleving van de doelgroep.

Kies je Sport ook in 2019 groot succes!

Dit jaar namen ruim 200 kinderen deel aan één van de vele sportcursussen. Maar liefst 38 sportverenigingen hebben de deuren opengesteld voor een sportcursus van drie tot vier weken. In kleine groepjes probeerden kinderen een nieuwe, vaak onbekende sport uit. In 2018 is maar liefst 26,1% van de deelnemers direct lid geworden van een nieuwe vereniging.

Sportservice Doetinchem hoopt dat alle kinderen en trainers met veel plezier hebben deelgenomen aan Kies je Sport 2019!