Ruim 650 basisschoolleerlingen doen mee aan het schoolvoetbaltoernooi!

Op woensdag 9 en 16 april streden verschillende basisscholen uit Doetinchem, Wehl en Gaanderen tijdens het Albert Heijn schoolvoetbaltoernooi om het schoolvoetbalkampioenschap van Doetinchem. 

In totaal deden maar liefst 650 basisschoolleerlingen mee aan het toernooi! Het Albert Heijn schoolvoetbaltoernooi werd georganiseerd door de scheidsrechtersvereniging ‘Doetinchem en Omstreken’ in samenwerking met Sportservice Doetinchem.

OBS Canada pakt de titel bij jongens 11 tegen 11

Op woensdagmiddag 9 april stonden de 11-tallen jongens en de 7-tallen meisjes op het programma. Bij de 11-tallen jongens deden 12 teams mee van 12 verschillende basisscholen. Zij bonden de strijden aan om de felbegeerde titel ‘Kampioen schoolvoetbal van Doetinchem’ en een plaats in de regiofinales om onze stad te vertegenwoordigen. Na de spannende poule en kwartfinale wedstrijden stonden de finales op het programma. OBS Canada streed om de eerste plaats tegen Augustinus uit Gaanderen. Deze spannende finale werd gewonnen door OBS Canada, gefeliciteerd! Ook de strijd om de derde en vierde plek werd erg spannend: OBS Wis en Wierig uit Gaanderen tegen de BS de Zonneboom. OBS Wis en Wierig wist dit duel te winnen en eindigde op de derde plek.

BS Dichterbij winnaar bij meisjes 7 tegen 7

Bij de meisjes 7-tallen deden ruim 29 teams (260 meiden) mee aan het voetbaltoernooi; een record aantal! De poulewedstrijden werden in vijf poules afgewerkt, waarna vervolgens de kwartfinales op het programma stonden. Na de kwartfinales bleven er nog vier teams over: BS Dichterbij, het Palet, OBS Overstegen en Augustinus. De finale ging tussen BS Dichterbij en Het Palet. Het werd een spannende wedstrijd waar niet veel gescoord werd. Uiteindelijk maakte BS Dichterbij het verschil en won de eerste plaats. De derde plaats werd gewonnen door Augustinus uit Gaanderen en OBS Overstegen eindigde op de vierde plaats. Het 11-tallen en 7-tallen toernooi was een succes en alle kinderen hebben zich goed vermaakt op deze dag. Ook de fans bleven niet uit, van verschillende scholen was aanhang meegekomen om hun team aan te moedigen.

CBS `t Prisma wint jongens 7 tegen 7 toernooi

Op woensdag 16 april vond het 7-tallen schoolvoetbaltoernooi voor de jongens plaats op de velden van v.v. Doetinchem. Met ruim 220 jongens verdeeld over 22 teams werd er die dag gestreden om de felbegeerde eerste plaats. Het heerlijke weer zorgde voor een fijne sfeer en prima voetbalweer. Ook hier bleven vier teams over die mochten strijden om de titel. In de finale stonden CBS `t Prisma en OBS de Huet tegenover elkaar. CBS `t Prisma mocht na een spannende pot de titel mee naar huis nemen. Het duel om de derde plaats vond plaats tussen OBS Hogenkamp en de Wilhelminaschool, waarbij OBS Hogenkamp de betere was.