Schooljudo geeft impuls aan breedtesport in Doetinchem

Maandag 4 november is Schooljudo gestart op 10 basisscholen in de gemeente Doetinchem. 482 kinderen krijgen tijdens schooltijd zes weken judoles van een echte judoleraar, op een echte judomat en in een echt judopak.

Leren door stoeien

In judo staan zes waarden centraal: respect, samenwerkend leren, discipline, leren verliezen, agressieregulatie en weerbaarheid. Deze waarden zitten verweven in het lespakket en komen wekelijks terug tijdens de judolessen op school.  Door met elkaar op gecontroleerde wijze te stoeien leren de kinderen deze belangrijke opvoedkundige waarden. Dit jaar doen de scholen OBS Plattenburg, OBS De Huet, CBS de Mate, Katholieke basisschool De Wegwijzer, OBS Canada, Vrije School de Kleine Prins, Montessorischool De Pas, Katholieke Basisschool St. Martinus, OBS Wis en Wierig en Katholieke Basisschool Augustinus mee. Twee groepen per school krijgen zes weken judoles aangeboden door judoleraren van Budoinstituut Kiryoku.

Samenwerkingspartners

Schooljudo is een concept van Schooljudo.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door Landelijk partner Zilveren Kruis Achmea. Sportservice Doetinchem zet Schooljudo in voor het project ‘Trainer voor de klas’. De doelstelling van ‘Trainer voor de klas’ is om kinderen kennis te laten maken met en enthousiast te laten maken voor verschillende sporten in de gemeente Doetinchem. Dit schooljaar komen er dan ook nog enkele andere sporten en scholen aan bod.

Topjudoka inspireert deelnemers Schooljudo

Om het schoolse programma af te sluiten organiseert Schooljudo.nl in op donderdag 9 januari een groot judofeest met een wereldtopper uit de judowereld. De kinderen krijgen zo de kans om te stoeien met een echte kampioen judo. De clinic geeft de kinderen daarnaast een extra zetje in de rug om nog zes gratis judolessen na schooltijd te volgen bij Kiryoku.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne ter Horst, telefoon 0314-353959, e-mail s.terhorst@sportservicedoetinchem.nl.