Schoolsporttoernooien weer gestart

Eerste keer atletiek succes

Vijf teams van verschillende Doetinchemse basisscholen traden afgelopen woensdag 1 oktober in de arena voor het eerste schoolsporttoernooi Atletiek. In maar liefst 7 disciplines gingen 55 leerlingen van groep 5 en 6 met elkaar de strijd aan. Sportservice Doetinchem en ARGO Atletiek organiseerden dit schoolsporttoernooi met ondersteuning van het Graafschap College Sport en Bewegen.

Atletiek

De 55 kinderen die zich woensdagmiddag meldden op de velden van ARGO Atletiek om samen te sporten, zijn afkomstig van Basisschool de Zonneboom, OBS Mozaïek en Montessorischool de Pas. De kinderen namen in groepjes deel aan zeven verschillende onderdelen; duurloop, sprint, hordenloop, balgooien, verspringen, kogelstoten en hoogspringen. Aan het einde van de dag ontvingen alle deelnemers een persoonlijk diploma met de behaalde scores en een medaille. Buurtsportcoach Suzanne ter Horst is tevreden over het verloop van de dag: “Zeker voor een eerste keer valt het niet tegen; dit is voor herhaling vatbaar!”

Schoolsporttoernooien

Doetinchem heeft een rijke historie aan schoolsporttoernooien. Alle basisscholen in de gemeente kunnen kosteloos deelnemen aan de diverse toernooien. Het komende schooljaar staan nog diverse evenementen op het programma. Ze vinden altijd plaats op woensdagmiddag. Op dit moment ligt het besluit om deel te nemen aan een schoolsporttoernooi nog bij de school; er wordt echter nagedacht om een andere wijze van aanmelden mogelijk te maken in de toekomst. Ouders en leerlingen kunnen hun interesse doorgeven aan de groepsleerkracht of de schoolsportcoördinator.

Programma

  • 8 oktober: zwemmen (Rozengaarde). Aanmelden hiervoor is niet meer mogeljik.
  • 12 november: handbaltoernooi voor groepen 7 en 8 (Tophal) i.s.m. De Gazellen.
  • 11 februari: volleybal voor groepen 7 en 8 (Tophal) i.s.m. ORION
  • April: voetbal. Toernooi voor groepen 5 en 6, en toernooi voor 7 en 8.
  • Mei: hockey voor groepen 5 en 6.
  • Juni: basketbal voor groep 7 en 8.