Schoolzwemkampioenschap spetterend succes

Woensdagmiddag 8 oktober was zwembad Rozengaarde het strijdperk van de Doetinchemse schoolzwemkampioenschappen. Ruim 130 kinderen uit groep 3, 4 ,5 en 6 van de scholen voor basisonderwijs en speciaal onderwijs in de gemeente Doetinchem namen deel. 

Ook dit jaar werd deze wedstrijd georganiseerd door leden van zwem- en polovereniging Nieuwe  Doetinchemse Dolfijn (NDD).

Voor zitter Sjaak Derksen van NDD kijkt terug op een goed georganiseerd evenement: ‘Om kwart voor drie waren we klaar voor de start. Alle jonge deelnemers waren op de hoogte van spelregels en alle officials stonden op hun plaats om de gezwommen tijden te noteren.’ En die jonge zwemmers hebben heel wat baantjes getrokken.

Het eerste nummer was de 25 meter vrije slag.  Daarna vond de 50 meter vrije slag plaats. Het derde en meest spectaculaire onderdeel was de 8 x 25 meter estafette vrije slag. Onder oorverdovende aanmoedigingen van teamleden, ouders en leerkrachten en vele belangstellenden streden de teams om de ereplaatsen. Afsluitend werd 25 meter rugslag en 50 meter rugslag gezwommen. Rond vijf uur kon de jury de einduitslag bekendmaken.

Plaats zes werd ingenomen door Basisschool IJzevoorde en op de vijfde plaats eindigde de Wilhelminaschool met 1001,52 punten. De Wegwijzer wist beslag te leggen op de vierde plaats met 951,31 punten. Op de derde trede van het erepodium mocht OBS Mozaïek plaatsnemen met 894,21 punten en de beker voor de tweede plaats was voor OBS Hagen met 863,73 punten.

Winnaar van het schoolzwemkampioenschap is dit jaar CBS ‘t Prisma met 831,46 punten. Zij ontvingen de beker voor de eerste plaats ontvangen van bestuurslid Technische zaken NDD mevr. Karin Schepper. Ook kreeg CBS ’t Prisma de grote wisselbeker van Schoolzwemkampioen 2014 mee, die nu een jaar lang in het schoolgebouw een mooie plaats inneemt.

Handbal in november

Suzanne ter Horst overziet vanuit Sportservice Doetinchem alle schoolsporttoernooien in Doetinchem. ‘De Nieuwe Doetinchemse Dolfijn heeft eigenlijk altijd alles perfect geregeld,’ stelt ze tevreden vast. Haar aandacht gaat nu uit naar het volgende schoolsporttoernooi. ‘Op 12 november kunnen we met handbal terecht in de mooie Arena van de Tophal. We leggen daar dan 12 handbalveldjes aan.’ Alle Doetinchemse scholen hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Projectleider Ter Horst waarschuwt echter: ‘We hebben maar ruimte voor 12 jongensteams en 12 meisjesteams: scholen doen er goed aan zich tijdig in te schrijven! ’

Kijk voor meer informatie over zwemmen in Doetinchem op nieuwedoetinchemsedolfijn.nl. Meer informatie over de schoolsporttoernooien is te vinden op sportservicedoetinchem.nl.