SLIMMER programma van start!

SLIMMER Diabetes Voorkomen is een gecombineerde leefstijlinterventie voor mensen met pre-diabetes. Binnen deze interventie van AGORA (GGD Noord- en Oost-Gelderland) worden de patiënten geselecteerd door de huisarts en vervolgens begeleid door de fysiotherapeut, diëtist en buurtsportcoach van Sportservice Doetinchem.

Na zes maanden valt de intensieve begeleiding weg en is het de bedoeling dat de deelnemers zelfstandig voldoende blijven bewegen en gezond blijven eten. Er volgt een warme overdracht naar lokaal sport- en beweegaanbod en er vinden nog enkele terugkommomenten plaats bij zowel de fysiotherapeut als de diëtist.

Binnen de gemeente Doetinchem zijn er maar liefst 7 huisartsenpraktijken die meewerken aan het SLIMMER programma. De praktijkondersteuners zijn ontzettend enthousiast en hebben momenteel al 8 patiënten weten te motiveren om deel te nemen aan het programma. Momenteel worden fysiotherapeuten en diëtisten geworven.

Om de lokale samenwerking binnen de gemeente Doetinchem te bevorderen, is Sportservice Doetinchem de projectleider van de SLIMMER interventie. De GGD, Caransscoop, eerstelijns zorgverleners en lokale sport- en beweegaanbieders werken hierin nauw samen. De GGD voert het bijbehorende evaluatieonderzoek uit.