Sportief wandelen met ArgoAtletiek

ArgoAtletiek breidt het sportief wandelen uit. Naast de donderdag komt ook op de dinsdag het sportief wandelen op het programma te staan.

Sportief Wandelen wordt beoefend onder de deskundige begeleiding van gediplomeerde trainers.

Sportief Wandelen wordt aanbevolen door tal van specialisten. Het levert veel op: een betere gesteldheid van hart en bloedvaten, organen, botten en spieren. Bij ouderen wordt de botdichtheid gestabiliseerd en de bloeddruk verlaagd.

Gezondheid

Sportief Wandelen is een ideale activiteit voor iedereen die aan zijn gezondheid wil werken of zijn conditie wil verbeteren: Jong of oud, actief of inactief, gezond of geblesseerd of met een chronische aandoening. Sportief Wandelen kan daarbij als revalidatiemiddel een zeer positief effect hebben bij mensen met chronische lichamelijke of psychische klachten, zoals hartklachten, reumatische aandoeningen, astmatische klachten, diabetes, overgewicht en depressiviteit.

In principe is Sportief Wandelen voor iedereen geschikt, maar als geïnteresseerden twijfels hebben of het in hun situatie verantwoord is, dan kunnen zij hierover navraag doen bij hun specialist, huisarts of fysiotherapeut.

Tempo

Er wordt gewandeld in een gevarieerd tempo, afhankelijk van het niveau en de doelstelling. Een training bestaat uit een warming-up, loopoefeningen, tempowisselingen en uitlopen. Hierbij wordt rekening gehouden met een juist afgestemde trainingsbelasting per individu.

Training

De trainingen vinden op de atletiekbaan of buiten in de natuur plaats.

De 1e training is op dinsdag 5 februari van 09:00 uur tot 10:30 uur.

Ook op donderdag wordt sportief wandelen aangeboden. De trainingstijden zijn 10:45 uur tot 12:00 uur

Verzameld wordt in de kantine van ArgoAtletiek. Deze kantine ligt op Sportpark de Bezelhorst aan de Bezelhorstweg 87 7009 KK  Doetinchem.  In de kantine is alle gelegenheid om na de training onder het genot van een consumptie gezellig na te praten.

Meer informatie over Sportief Wandelen of over een gratis proefles in de opstapgroep is te vinden op de website van ArgoAtletiek ( www.argoatletiek.nl ) of verkrijgbaar bij wandelbegeleider Flora Jonkman  (e-mail florajonkman@hotmail.com)

Afbeelding Sportief wandelen