Sportmarkt Nationale Sportweek een groot succes

De zevende editie van de Sportmarkt tijdens de Nationale Sportweek was een groot succes. Ruim 2500 bezoekers hebben een sportieve middag op het Marktplein gehad. Ze hebben actief kennisgemaakt met het sportaanbod van de gemeente Doetinchem.

Ruim dertig verenigingen stonden op de Sportmarkt om hun sportaanbod te promoten. Bezoekers werden uitgedaagd met challenges om op een speelse manier kennis te maken met de diverse sporten.

De opzet was dit jaar anders dan de afgelopen jaren. De organisatie heeft ervoor gekozen om de Sportmarkt te verplaatsen naar de zondag, om daarbij verenigingen te ontlasten op de drukke 'competitiezaterdag’, maar ook om het voor gezinnen met sportende kinderen gemakkelijker te maken om de Sportmarkt een bezoek te brengen. Dit bleek een goede keuze. Vanaf de start om 11.00 uur stond het Marktplein vol met bezoekers.

De gehele Sportmarkt vond dit jaar plaats op het Marktplein voor het gemeentehuis, waardoor het gezellig druk was. Ook gaven diverse sportaanbieders een spectaculaire demonstratie op het podium, met onder andere dans, vechtsporten en calisthenics.

Ruim 500 kinderen hebben door het uitvoeren van de challenges bij de verenigingen punten verzameld, waarmee zij konden sparen voor een eigen goodiebag. Hoe meer punten zij verzamelden, hoe voller de goodiebag werd. Dit werd door de bezoekers vol enthousiasme opgepakt.

Het doel van deze dag is om verenigingen een podium te bieden en zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het sportaanbod. De reacties van de verenigingen waren zeer positief, waar velen ervan overtuigd zijn zeker meerdere leden over te houden aan deze dag.

De Sportmarkt is onderdeel van de Nationale Sportweek, welke plaatsvindt van 20 tot en met 29 september. Er worden gedurende deze week nog veel meer activiteiten georganiseerd. Kijk voor het totale aanbod op www.doetinchemsport.nl

Een terugblik op een succesvolle Sportmarkt op het Marktplein in Doetinchem. Sportservice Doetinchem organiseerde op zondag 22 september 2019 weer de jaarlijkse Sportmarkt in Doetinchem. Klik op de link voor de aftermovie. https://www.youtube.com/watch?v=xSbpglcJ5nE