Sportservice Doetinchem trakteert 65 sportverenigingen

Dit jaar bestaat Sportservice 5 jaar en dat wilde de organisatie groots vieren. Samen met de verenigingen, want Sportservice is in beginsel opgericht om de verenigingen te ondersteunen. En wie jarig is trakteert!

Daarom stelde Sportservice een gezond cadeaupakket samen voor alle lokale sportverenigingen. Deze pakketten werden aan de verenigingen uitgedeeld tijdens de opening van de Nationale Sportweek (9 – 17 september). 

Sportverenigingen aan het denken zetten  

Het idee van de cadeaupakketten was om sportverenigingen te inspireren om met Team:Fit en gezonder eten aan de slag te gaan: “Het cadeaupakket bevatte direct bruikbare spullen voor de sportvereniging en items waarmee we hopen de sportvereniging aan het denken te zetten”, aldus Moniek Bazuin, JOGG-regisseur Doetinchem.

Elk cadeaupakket bevatte: 

  • Een houten kistje voor fruit op de bar
  • Een handige appelsnijder
  • Een Kilner watertap
  • Een boekje met smakelijke waterrecepten
  • Fresh lemonade van de Sligro (mogelijk gemaakt dankzij Sligro)
  • 3 varianten Tommies eenpersoonsverpakking: ideaal om te verkopen binnen een kantine of om op een kamp/toernooi uit te delen (Tommies zijn snackgroenten van JOGG-partner Greenco)
  • Een schaal om gezonde snacks uit te delen.
  • Een appel en een peer
  • De brochure van Team:Fit, een informatiefolder van Fresh Lemonade en de flyer van Tommies
  • Een waardecheque om een pakket op te halen bij Sligro, partner van JOGG.

Wanneer verenigingen de waardecheque bij Sligro willen verzilveren, kunnen ze dit doen door zich bij JOGG-Doetinchem aan te melden. Na de aanmelding kunnen zij kiezen voor een startpakket voor een gezondere sportkantine óf een inspiratiepakket voor een gezond toernooi of kamp. Deze pakketten zijn gedeeltelijk gesponsord door Sligro. Door dit onderscheid te maken, betrekt JOGG-Doetinchem ook de binnensportverenigingen. Dankzij het aanmelden kan de organisatie zien welke verenigingen ermee aan de slag gaan, en hen waar nodig advies en ondersteuning bieden. Ook is zo direct zichtbaar welke verenigingen er níet mee aan de slag gaan. Zij worden nogmaals benaderd met de vraag waarom ze er geen gebruik van maken. Moniek: “De reacties van de verenigingen waren erg positief, nu is het afwachten hoeveel verenigingen er gebruik van maken.”

Het voorlopige resultaat? 

Alle sportverenigingen uit Doetinchem die bij de opening van de Nationale Sportweek aanwezig waren, hebben het gezonde inspiratiepakket ontvangen. Daarnaast hebben alle verenigingen die er niet bij waren, ook de kans gekregen het pakket aan te vragen. Zo zijn er in totaal 65 cadeaupakketten weggegeven. De actie is net gestart, dus er is nog geen zicht op of er verenigingen zijn die met Team:Fit aan de slag gaan of die een eenmalig inspiratiepakket willen voor een toernooi, maar de verwachtingen zijn hooggespannen: “De eerste cheque wordt volgende week ingewisseld. De verwachting is dat we veel aanvragen voor invulling van de cheques zullen krijgen in het voorjaar, omdat dan veel toernooien plaatsvinden”, aldus JOGG-regisseur Moniek Bazuin.