Sportverenigingen scoren door inzet van Social Media!

Aanwezigen werken aan het formuleren van een krachtige communicatiestrategie

Ruim 10 miljoen Nederlanders zijn actief met social media. Het grote bereik en het gratis en interactieve karakter maken van social media een niet meer weg te denken vorm van communicatie.

Social media kunnen ook voor sportverenigingen veel betekenen. Netwerken als Facebook en Twitter dragen bij aan het bereiken van vele doelen, zoals het werven van leden en vrijwilligers, het versterken van het zakelijk netwerk en het reduceren van communicatiekosten. Bovendien kan de inzet van social media het bereik en de clubbinding vergroten. Om te komen tot de juiste communicatiestrategie en inzet van social media, heeft Sportservice Doetinchem in samenwerking met Martin van Berkel (Clubbereik) de themabijeenkomst ‘Scoren met Social Media’ georganiseerd op 28 mei jl.   

De themabijeenkomst werd geleid door Martin van Berkel. Martin is werkzaam bij Rotterdam Sportsupport als communicatieadviseur en oprichter van Clubbereik. Samen met 13 aanwezige sportverenigingen en in totaal 30 deelnemers ging de avond van start. Mike Bouwmeester, verenigingsconsulent, opende de avond door het programma en de wijze waarop Sportservice Doetinchem actief is op het gebied van social media toe te lichten. Vervolgens was het Martin die de trends en ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en inzet van social media inzichtelijk wist te maken. Strategische keuzen die bepalen welke media-platforms worden ingezet, de content die wordt gecommuniceerd en de organisatie en beheer van communicatie werden toegelicht.

Na een korte pauze kregen verenigingen de opdracht een kernwaarde of een communicatiedoelstelling van de club te benoemen, om vervolgens een aantal berichten te formuleren die bijdragen aan het werven en behouden van vrijwilligers of het uitstralen van een maatschappelijk imago. Alle geformuleerde berichten werden plenair besproken en waar nodig aangevuld door de groep. Na de opdrachten werden een aantal voorbeelden gegeven van verenigingen uit de omgeving en de wijze waarop zij social media inzetten.

Tot slot werd de bijeenkomst onder het genot van een drankje nabesproken en was er de gelegenheid om te netwerken. Al met al een interessante avond waarop sportverenigingen interactief aan de slag zijn gegaan en hebben ervaren hoe het is om te ‘Scoren met Social Media’!         

Voor meer informatie over deze themabijeenkomst of overige vragen, kunt u contact opnemen met Mike Bouwmeester via m.bouwmeester@sportservicedoetinchem.nl of 06 – 41 88 77 06.

Downloads:

- Presentatie 'Scoren met Social Media'