Sportverenigingen starten sportcarrousel voor 45+!

Op woensdag 23 april start de Sportcarrousel 45+ op Sportpark Zuid in Doetinchem. Acht sportverenigingen werken in dit project nauw samen om volwassenen vanaf 45 jaar op een laagdrempelige manier en zonder verdere verplichtingen kennis te laten maken met verschillende sporten. 

De Sportcarrousel 45+ is een initiatief van DZC’68 en Sportservice Doetinchem. Het is een nieuw sportkennismakingsproject voor volwassen vanaf 45 jaar. In 16 weken worden er acht verschillende sporten twee keer aangeboden. De Sportcarrousel 45+ biedt deelnemers de mogelijkheid  om meerdere sporten uit te proberen, maar ook om sfeer te proeven bij de sportverenigingen. Op basis van opgedane ervaringen zijn de deelnemers aan het einde van de carrousel in staat om een weloverwogen keuze te maken voor een bepaalde sport. De sportcarrousel is ook bij uitstek geschikt voor de 45plussers die het leuk vinden om meerdere sporten uit te oefenen.

Sportervaring geen vereiste
Het gezellig samen bewegen staat voorop. Sportervaring is geen vereiste om deel te nemen. De lessen worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Aan het einde van de carrousel wordt, op basis van de persoonlijke wensen en doelen van de deelnemers, gekeken naar een mogelijk vervolg. 

Programma
De carrousel loopt van woensdag 23 april 2014 tot en met vrijdag 25 juli 2014. De verenigingen die in deze periode twee keer hun sport aanbieden zijn: gymnastiekvereniging Ypsilon, volleybalvereniging Orion, korfbalvereniging Olympus ’58, tennisvereniging TC Zuid, Pétanque Club Doetinchem, Dynamictennisvereniging Dutedo, Argo atletiek en voetbalvereniging DZC’68. In 16 weken werken deelnemers aan rug- en buikspieren met Bewegen op Muziek, leert men een balletje trappen, gooien en slaan en wordt kennis gemaakt met sportief wandelen en het spel Pétanque. De lessen vinden plaats op woensdagen van 10.00-11.00 uur. Na afloop van iedere les is er de mogelijkheid om samen met de andere deelnemers een kopje koffie of thee te drinken.

Kosten
De kosten bedragen €48,-, wat neer komt op €3,- per les. Onderdeel van het programma is een gratis Wandel Fittest voor en na afloop van de carrousel. Aan de hand van deze test kunnen deelnemers beoordelen of de lichamelijke fitheid na 16 weken sporten verbeterd is.

Aanmelden
Heeft u vragen, wilt u meer informatie over de sportcarrousel of wilt u zich direct aanmelden? Neem dan contact op met Rick Reimerink of kijk op de website van Sportservice Doetinchem.
T: 06-41 88 76 98
E: r.reimerink@sportservicedoetinchem.nl
W: www.sportservicedoetinchem.nl