Themabijeenkomst Aangepast Sporten

Iedereen moet kunnen genieten van sport. Steeds meer sportverenigingen werken daarom aan het opzetten van passend sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking. Op woensdag 5 november jongstleden was de Mariëndael-school de plek waar sportverenigingen en andere maatschappelijke partijen in gesprek gingen in het kader van aangepast sporten.

Themabijeenkomst

De avond werd geopend met de buurtsportcoaches aangepast sporten die op enthousiaste wijze vertelden over hun succesvolle projecten binnen het Mariëndal. Arjo Wijnhorst van Uniek Sporten weet het belang te schetsen van een loketfunctie om vraag en aanbod bij elkaar te kunnen brengen. Een interessante aanvulling kwam voort uit de presentatie van Ingrid Peperkamp die namens Special Heroes het belang van samenwerken wist te benadrukken. Na een korte rondleiding binnen het Mariëndal was het slotwoord aan Joep van Lankveld van NOC*NSF die de diverse ondersteuningsmogelijkheden inzichtelijk wist te maken.

Sportservice Doetinchem

Mike Bouwmeester, verenigingsconsulent van Sportservice Doetinchem, kijkt terug op een geslaagde avond in een bijzondere locatie. ‘Een passende locatie, gemêleerd gezelschap en inspirerende sprekers zorgden voor een interessante avond.’ Een mening die werd gedeeld door de aanwezigen die Sportservice Doetinchem en De Onderwijsspecialisten uitvoerig complimenteerden over de organisatie.