Themabijeenkomst Modern Besturen

Onze samenleving verandert en mensen hebben andere verwachtingen van hun sportbeoefening. Wat betekent dit voor de sportverenigingen? Hoe moeten zij omgaan met veranderingen en waar kunnen zij als vereniging op inspelen om hier iets positiefs uit te halen. Wat betekent dit voor de sportverenigingen en hun besturen? Hoe moeten zij omgaan met veranderingen en hoe kunnen zij daarop inspelen om hier iets positiefs uit te halen?

Themabijeenkomst Modern Besturen

Graag nodigen wij u als bestuur uit om samen met andere verenigingsbesturen in gesprek te gaan op dinsdagavond 15 december. Dit thema zal ingeleid worden door Berend Rubingh, de expert op modern verenigingsbesturen. Berend Rubingh weet als geen ander sportbestuurders te inspireren en te motiveren om actief binnen de vereniging aan de slag te gaan. Hij heeft jarenlange ervaring als organisatieadviseur en heeft tal van sportorganisaties geadviseerd op besturings-,  ontwikkelings- en veranderingsvraagstukken. Daarnaast heeft hij al veel verenigingsbestuurders met zijn filmpjes ‘Back to basics’ weten te inspireren. 

We willen u niet alleen inspireren, maar we gaan ook graag met u het gesprek aan.  Aan de hand van diverse vragen en stellingen worden u en uw medebestuurders aan het werk gezet. Dit alles om u nieuwe inzichten te geven en in gesprek te gaan met verenigingsbestuurders uit de gemeente Doetinchem.

Presentatie sportraad

Naast het inhoudelijke programma presenteert ook de Sportraad zich deze avond aan u. Na een langdurig traject is enkele weken terug de Sportraad Gemeente Doetinchem officieel opgericht. De Sportraad vertegenwoordigt sportverenigingen en (recreatieve) individuele sporters en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente. De Sportraad is  voor u een belangrijke schakel in de beleidsontwikkeling binnen de gemeente Doetinchem en gaan graag met u in gesprek. Bent u benieuwd wat de sportraad doet en wat de Sportraad voor u kan betekenen? Of bent u benieuwd wie er in de sportraad vertegenwoordigd zijn? Op 15 december stelt de Sportraad zich aan u voor!

Wij hopen u allen te mogen ontvangen op dinsdagavond 15 december om 20.00 uur in de Gruitpoort in Doetinchem. Vanaf 19.30 bent u van harte welkom.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomsten op dinsdag 15 december is mogelijk via het inschrijfformulier. Indien u met meerdere bestuurders van uw vereniging vertegenwoordigd bent willen wij u vragen om per persoon een inschrijfformulier in te vullen.

Vooroverleg Sportimpuls

Voor de vijfde keer zal in 2016 de sportimpuls open gaan. Om u te informeren over de Sportimpuls en welke kansen dit biedt voor uw verenigingen, nodigen wij u graag uit voorafgaand aan de themabijeenkomst. Van  19.00 uur tot 19.30 uur wordt u bijgepraat over de mogelijkheden. De sportimpuls is een financiële impuls voor sportaanbieders om inactieve doelgroepen weer te activeren. Jaarlijks is er ongeveer 10 miljoen euro beschikbaar, verdeeld over diverse subsidiestromen. Voor verenigingen liggen hier kansen om nieuwe doelgroepen in beweging te brengen en meer mensen te betrekken bij hun sportvereniging. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via hetzelfde inschrijfformulier als voor de thema avond.

Adresgegevens

De bijeenkomst zal plaatsvinden bij het cultureel centrum de Gruitpoort in Doetinchem. De bijeenkomst vindt plaats in de zaal op de tweede verdieping.

Gruitpoort
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem