Themabijeenkomst voor sportverenigingen: 'Scoren met Social Media!'

Sportservice Doetinchem organiseert op 28 mei as. een themabijeenkomst over het gebruik van social media door sportverenigingen. 

Wilt u ook scoren met social media?

Ruim 10 miljoen Nederlanders zijn actief met social media. Het grote bereik en het gratis en interactieve karakter maken van social media een niet meer weg te denken communicatievorm. Social media kunnen ook voor sportverenigingen veel betekenen. Netwerken als Facebook en Twitter dragen bij aan het bereiken van vele doelen, zoals het werven van leden en vrijwilligers, het versterken van het zakelijk netwerk en het reduceren van communicatiekosten. Bovenal kunnen social media het bereik en de clubbinding vergroten. Succesvol gebruik van social media door sportverenigingen blijft in veel gevallen echter nog opvallend achter.

Verwerf inzicht in de verschillende social media-platforms.

De themabijeenkomst wordt geleid door Martin van Berkel. Martin is werkzaam bij Rotterdam Sportsupport als communicatieadviseur en de oprichter van Clubbereik. Met Clubbereik adviseert en ondersteunt Martin sportverenigingen om succesvol te zijn met communicatie. Martin is tevens de auteur van het ‘Handboek social media voor sportverenigingen’. Dit handboek is tijdens de themabijeenkomst voor €15,- (i.p.v. €19,-) te koop voor de aanwezige sportverenigingen. Meer informatie: www.clubbereik.nl.

Weet welke kansen er voor uw sportvereniging zijn om uw bereik middels social media te vergroten!

Gedurende deze eerste bijeenkomst wordt er o.a. gekeken naar:

  • De verschillende social media-platforms die interessant zijn voor sportverenigingen;
  • De organisatie en het beheer van social media;
  • Elementaire stappen van externe communicatie door aan de slag te gaan met concrete cases en het bespreken van diverse praktijkvoorbeelden.

Een interactieve bijeenkomst waar we aan de slag gaan om na te denken over de wijze waarop uw sportvereniging de organisatie en het beheer van social media kan organiseren om een zo groot mogelijk bereik te realiseren. Het motto luidt dan ook: “Scoren met Social Media!”

Waar en wanneer?

Graafschap College (locatie Sport & Bewegen)
Houtmolenstraat 9, 7008 AP Doetinchem
Woensdag 28 mei 2014
Inloop 18.30 uur, programma 19.00 – 22.00 uur

Aanmelden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om het bereik van uw sportvereniging op lokaal niveau middels social media verder uit te breiden? Meld u dan aan door een mail te sturen naar m.bouwmeester@sportservicedoetinchem.nl. Graag verneem ik uiterlijk vrijdag 16 mei 2014 of uw sportvereniging aanwezig zal zijn bij deze bijeenkomst. Maximaal 2 personen per vereniging. Deelname is kosteloos.

Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Mike Bouwmeester (verenigingsconsulent).