Themabijeenkomst voor verenigingen met zwemaanbod voor gehandicapten

Sinds 1 januari 2010 is de gehandicaptensport volledig geïntegreerd binnen de KNZB en ontwikkelen we beleid en producten voor deze doelgroep. 

Veel verenigingen en stichtingen hebben zich al bij de KNZB aangesloten. Om haar enthousiasme kracht bij te zetten heeft de 125-jarige KNZB het Gehandicaptenzwemmen gekozen als goede doel tijdens het jubileumjaar. Marije Oosterhuis, paralympisch zwemster en ambassadrice van de 14 van Johan van de Johan Cruijff Foundation, treedt daarin op als boegbeeld voor de Gehandicaptensport.

Wij vinden het belangrijk om onze kennis te delen en te horen welke mogelijkheden er zijn voor het zwemaanbod voor gehandicapten. Daarvoor organiseert de KNZB in de maand januari in alle regio’s themabijeenkomsten voor KNZB-verenigingen en stichtingen, maar ook niet-KNZB aangesloten sportaanbieders van gehandicapten activititeiten.

In de themabijeenkomsten informeren wij de deelnemers over het KNZB beleidsplan Waterkracht, specifieker het Masterplan Gehandicaptenzwemen, over de (nog te ontwikkelen) KNZB gehandicapten producten en zullen op sommige locaties verenigingen en revalidatiecentra over hun dagelijkse praktijk met de doelgroep spreken. Maar nog belangrijker, wij hebben grote behoefte aan uw inbreng. Wij gaan graag in gesprek over de kansen en mogelijkheden die er zijn om het zwemaanbod van gehandicaptensport verder te versterken. Wij zien immers een grote meerwaarde in samenwerking met onze verenigingen en andere, ook niet KNZB aangesloten, aanbieders van gehandicapten activiteiten.

 De themabijeenkomsten worden op de volgende data en locaties georganiseerd:

Maandag

13 januari 2014

Drachten

Woensdag

15 januari 2014

Vriezenveen

Maandag

20 januari 2014

Dordrecht

Woensdag

22 januari 2014

Mijdrecht

Maandag

27 januari 2014

Eindhoven

 Alle bijeenkomsten zijn van 19.00 tot ± 21.00 uur.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door invulling van het inschrijfformulier en deze per e-mail sturen naar themabijeenkomst@knzb.nl