Uitnodiging: Nationale Sportweek + Kies je Sport + Jeugdsportfonds

Op woensdag 3 december organiseren Sportservice Doetinchem en gemeente Doetinchem een informatiebijeenkomst over de Nationale Sportweek 2015, het sportstimuleringsproject Kies je Sport en de introductie van het Jeugd Sportfonds. De doelgroep is bestuurders en vrijwilligers en trainers van sportverenigingen uit Doetinchem, Wehl en Gaanderen.  

Nationale Sportweek 2015

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang de breedtesport in de etalage zet en laat zien hoe gezond -en vooral hoe leuk!- sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van 18 t/m 25 april. Tijdens die week zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten! De regio Achterhoek is voor 2015 kandidaat voor de opening. 

Tijdens deze bijeenkomst praten we je bij over de ideeen die leven voor de Nationale Sportweek 2015.

Kies je Sport 2015

Na het succes van vorig jaar organiseert Sportservice Doetinchem voor de tweede keer het sportstimuleringsproject ‘Kies je Sport’. Kinderen uit de lagere klassen van de basisscholen uit Doetinchem, Wehl en Gaanderen kunnen bij verenigingen kennis maken met (nieuwe) sporten. Vorig jaar deden maar liefst 30 sportverenigingen en 189 kinderen uit de groepen 5 en 6 van het basisonderwijs mee. 26,5% van die kinderen is direct na de sportcursus lid geworden van een sportvereniging.

'Kies je Sport’ vindt komend jaar plaats van 16 maart tot en met 19 april 2015 en gaat daarmee vooraf aan de Nationale Sportweek. Vanwege goede ervaringen van 2014 zal de doelgroep worden uitgebreid naar kinderen van de groepen 4 t/m 7 (7 t/m 11jaar).

Jeugdsportfonds

Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. In Doetinchem wordt het Jeugdsportfonds onderdeel van de Meedoen-arrangementen van de gemeente. Hoe dat eruit gaat zien, hoor je deze avond. 

Lees meer over de veranderingen die gaan plaatsvinden.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst vindt plaats op het Graafschap College (locatie sport en bewegen) aan de Houtmolenstraat 9. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Mike Bouwmeester (Verenigingsconsulent) per mail m.bouwmeester@sportservicedoetinchem.nl of telefonisch via 06 – 41887706 o.v.v. uw naam, e-mailadres en vereniging.